Het Belang van Limburg

Alle registers open na rust

Nieuwkomer Overpelt nooit een bedreiging voor Initia Initia Hasselt DHC Overpelt

- Ivo KWANTEN

DHC Overpelt is er na een afwezighei­d van precies vijfentwin­tig seizoenen weer bij in eerste nationale. Maar de trip naar Initia Hasselt, dat vorig seizoen twee finales speelde, was niet bepaald een cadeau voor de Noord-Limburgse meisjes. Overpelt kreeg meteen een 33-16 rond de oren.

En aanspraak maken op de overwinnin­g zat er voor Overpelt op geen enkel moment in. “Nochtans vond ik ons in de eerste helft verre van onaardig spelen”, neemt trainer Bjorn Timmermans zijn team in beschermin­g. “We beperkten de schade in de eerste helft tot 1811 en we misten een aantal open doelkansen. Daar kan je als coach mee leven.”

Vrijgeleid­e

Maar over de tweede helft was hij allesbehal­ve te spreken. “We lieten de kopjes hangen, de opdrachten werden niet meer uitgevoerd, waardoor de tegenstand­er natuurlijk een vrijgeleid­e kreeg. Over een week spelen we thuis tegen Eynatten. Een levensbela­ngrijke wedstrijd en daar hoop ik toch op een reactie van de ploeg.” Overpelt slaagde er inderdaad geruime tijd in de schade te beperken, maar kon hiervoor op de nodige steun van Initia rekenen, dat onmondig was bij de afwerking en bij momenten opendeurda­gen hield in de defensie. De thuisploeg ging rusten met een 18-11-voorsprong, maar trok in de tweede helft alle registers open.

Prijzen

Mennicken profiteerd­e van de passivitei­t in de DHCO-defensie, Michel liet zich op de rechterfla­nk opmerken en ook de invalbeurt van Diana Terwint was er eentje die gezien mocht worden. Inpakken dus bij een 33-16-eindstand en daar was men bij de thuisploeg uiteraard tevreden mee. “We hebben gedaan wat we moesten doen”, aldus T2 Werner Roef. “Al kondigt de trip naar Waasmunste­r over een week zich als een stuk moeilijker aan.”

Ook Klaudia Obrusik blikt tevreden terug op haar wederoptre­den. “Ik ben inderdaad blij om er na een afwezighei­d van zestien maanden weer bij te horen”, zei Obrusik. “Ik heb ooit gezegd dat een comeback, zeker nu mijn vader trainer is bij Initia, niet aan de orde was… Maar ik speel het spelletje veel te graag. We hebben een goed team en ik voorspel dat deze groep aan het einde van het seizoen voor de prijzen gaat mee bikkelen.”

Twee afwezigen

De aanwinsten Eider Granado en Jessie Boumans ontbraken nog bij Hasselt. Granado keerde samen met haar vriend Julen de Carlos Artuch, die keeper is bij de Initiamann­en, wegens familiale omstandigh­eden even terug naar Spanje. HASSELT: Ameel 1, Dascula 1, Goossens 2, Greven 7, Hermans 1, Limpens 2, Mennicken 7, Michel 3, K. Obrusik 2, P. Obrusik, Sillen, Tackoen, Terwint 2, Vallen 3, Van Den Boom, Willems 2.

OVERPELT: De Moor, Hermans, Van Craesbeek 2, Noten 1, Cuyvers4, Gijbels 3, Kerkhofs 1, Steyvers 1, Theuwis, Pellens 1, Ferson 2, Swennen 1, Goddet, Vangerven.

 ?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? Klaudia Obrusik (13) maakte na zestien maanden haar wederoptre­den.
Foto RAYMOND LEMMENS Klaudia Obrusik (13) maakte na zestien maanden haar wederoptre­den.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium