Het Belang van Limburg

Vandebeeck maakt indruk

-

In poule A van de Beker van Limburg piloteerde­n leading spikers

Manu Maesen en Jasper Vanden Wyngaert

Hasselt naar een logische zege tegen Stevoort. “En dat geeft ons misschien wel vleugels voor de reguliere competitie”, klonk het bij secretaris

Benny Maesen. De wedstrijd tussen Zonhoven en Dilsen-Stokkem werd gisterenav­ond laat pas gespeeld.

In poule B was Bolderberg niet opgewassen tegen Sparvoc Lanaken. Onder impuls van nieuwkomer Maarten Vandebeeck (foto) won Genk B tegen Achel B met 3-1.

In poule C ging een indrukwekk­end Kivola Riemst met 0-3 winnen bij Hevoc Hechtel-Eksel. “Werkelijk alles klopte. Hopelijk kunnen we die lijn doortrekke­n in de competitie”, aldus een fiere trainer Kris Coenegrach­ts. Bevo Geetbets nam de maat van het nieuwe KVC Maasmechel­en. (rkb)

Beker van België - 28 van de 32 deelnemers voor de zestiende finales zijn na vrijdag al bekend, onder wie nog zestien Limburgse clubs. Vanavond (21 uur) speelt Futsal LL SI Heusden-Zolder nog bij Diablo Gentbrugge. LFC A-Team Lommel neemt het op 1 oktober op tegen Ranst. HalleGooik en Antwerpen verbleven in China en spelen pas later hun eerste ronde tegen Chelsea As en Waas Belsele.

Gelko Hasselt - Lastminute transfer Nermin Hasanbegov­ic trok de aandacht in Grace-Hollogne. De 29-jarige Sloveense

targetman had met drie goals en drie assists een groot aandeel in de 5-8-bekerzege. Doelmannen Antoine Mageren en Dries Lahraoui speelden elk een helft.

FP Halle-Gooik - De Belgische kampioen won de Overseas Supercup in Shangai met 6-1 tegen FT Antwerpen, met goals van Patias (2), Diogo (2), Dahbi en Leitao. Na afloop tekende de club een samenwerki­ng met Shangai om de sport te ontplooien in de metropool en jonge futsallert­jes op te leiden. Ook Antwerpen spreekt van een nakend akkoord.

ZVK Alken - Tom Punie moest na

een stevig duel naar de kant en liep een zware knieblessu­re op. Dokters stelden een scheur in de mediale band vast. Als de zwelling verdwenen is, moet blijken of er nog meer schade is. Ook ploegmaats Yannick Schepmans en Kevin Franssens zijn al out met knieblessu­res.

Onbetong UKM Tongeren - In een spectacula­ire bekerparti­j in Pibo Hoeselt boog Onbetong 5-2 om in 5-7-winst. Nijaz Ibricic, overgekome­n van Borgloon, scoorde op het eind vier keer op een rij. Emmanuel Balendonck kreeg nog rood.

Pibo Hoeselt - Thibo Hawinkel (20) is de nieuwe kapitein.

 ?? FOTO MIST ?? Nermin Hasanbegov­ic.
FOTO MIST Nermin Hasanbegov­ic.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium