Het Belang van Limburg

“Plan werkte perfect”

Kevin Oris beslist match met twee goals en twee assists

- Kristof JACOBS

THES heeft zaterdag een demonstrat­ie gegeven op het veld van Heist. Na twintig minuten was de match al gespeeld na goals van Moutawakil, Oris en Battista, na de rust zette Oris de kers op de taart met zijn tweede van de avond. Na twee speeldagen hebben enkel THES, Deinze en Virton nog het maximum van de punten.

De trip naar Heist kondigde zich aan als een lastige verplaatsi­ng (Heist werd vorig seizoen zesde in Eerste Amateur, nvdr), maar de Looienaars waren allerminst onder de indruk. Ze kwamen gretig aan de aftrap en scoorden drie keer in elf minuten tijd. Eerst verdween een (afgeweken) schot van kapitein Moutawakil voorbij doelman Van Aerschot, op het kwartier krulde Oris een vrijschop in de winkelhaak en vijf minuten later plaatste Battista de bal op aangeven van Oris knap over de keeper in de kruising. De thuisploeg probeerde wel, maar botste telkens op een sterke geel-blauwe verdedigin­g. In de tweede helft zorgde Oris voor zware maar verdiende 0-4-eindcijfer­s toen hij een knappe actie van Jeunen afrondde.

Counter

“Als je bij een outsider voor de titel met 0-4 komt winnen, mag je tevreden zijn”, lacht Kevin Oris. “Ons plan was om Heist aan de bal te laten, zelf wat in te zakken en dan scherp te counteren. En dat lukte perfect. Zij wisten niet wat ze met de bal moesten doen en wij speelden het perfect uit. We zaten meteen goed in de match en je merkte dat bijna alles lukte. Al moeten we ook eerlijk zijn dat Heist het ons niet echt moeilijk maakte.”

Vertrouwen

Oris zit al aan drie goals uit twee matchen. “Dat zijn mooie cijfers, maar de zes op zes is belangrijk­er. Maar ik moet niet flauw doen, als spits scoor je graag. Al ben ik ook heel tevreden met mijn assists. Op zich ben ik wel tevreden over mijn match, anderzijds besef ik dat ik beter kan. De beste Oris hebben ze nog niet gezien. Maar het gaat in de goede richting.” Ondanks de knappe zes op zes wil Oris het enthousias­me temperen. “Natuurlijk willen we volgende week thuis tegen Dender voor de derde zege op rij gaan, maar anderzijds moeten we de voeten op de grond houden”, zegt hij. “Als we een snelle goal slikken, kan het moeilijk worden. Anderzijds moeten we toegeven dat we in de goede flow zitten en dat we met vertrouwen voetballen.” HEIST: Van Aerschot, Wijns (46’ Frix), Webers, Ventose, Adesanya (46’ Verbist), Janssens, Troonbeeck­x, Englebert, Tambeur, Verwerft, Claes (57’ Benhamou).

THES: Brughmans, Jeunen (71’ Convents), Spruyt, Moutawakil (88’ Houwaer), Stefani (84’ D. Hulsmans), Oris, Battista, N. Hulsmans, Christiaen­s, Vanaken, Deferm.

DOELPUNTEN: 10’ Moutawakil 0-1, 17’ Oris 0-2, 21’ Battista 0-3, 69’ Oris 0-4.

GELE KAARTEN: Benhamou, Verwerft. SCHEIDSREC­HTER: Vanboven. TOESCHOUWE­RS: 800.

 ?? FOTO MPICS ?? Verbist probeert Convents af te stoppen.
FOTO MPICS Verbist probeert Convents af te stoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium