Het Belang van Limburg

“Een serieuze domper”

Derby wordt overschadu­wd door zware knieblessu­re Michiel Goyvaerts

- Marc TRUYERS

Dat Hades verdiend met de drie punten aan de haal ging, was na afloop van een sportieve derby slechts een kleine voetnoot. Na de wedstrijd was er slechts één gesprekson­derwerp: de zware knieblessu­re van Michiel Goyvaerts, die in het begin van de tweede helft kermend over het kunstgras kronkelde. “Ik hoorde het geluid van de knak op de bank”, aldus trainer Steve Hoste.

De aangeslage­n thuisspele­rs en technische staf waren er na afloop het hart van in. “Je hoopt toch nog altijd dat het wel meevalt, maar ik vrees dat het heel erg gaat zijn”, prevelde zijn vervanger Gert Geraerts. Goyvaerts blesseerde zich niet ver van de Tongerse bank. “Ik heb niet precies gezien wat er is gebeurd, maar ik hoorde het geluid van de knak op de bank”, trilde Hoste nog na. “Het moment dat je dan de ziekenwage­n ziet arriveren, weet je dat het ernstig is. Niet enkel voor het team is dit een zware domper, maar vooral voor Michiel persoonlij­k is dit een drama. Hij is een heel belangrijk­e speler voor ons die je niet zomaar kan vervangen.”

Over de wedstrijd zelf was Hoste erg kort. “Hades voetbalde een tikkeltje sneller en volwassen. Ik vond ze goed, maar niet top. Maar zelfs dan beschikken ze over veel meer kwaliteite­n dan ons. Als je dan ook nog doelpunten met een strik weggeeft, wordt het helemaal moeilijk om iets te oogsten.” De 36-jarige Geraerts was minder genuanceer­d in zijn commentaar. “We zullen de volgende weken meer mentalitei­t moeten tonen. Ons voetbal was veel te jeugdig en naïef. Daar red je het niet mee in deze reeks. Of ik nu mijn kans ga krijgen? Ik was niet bij Heur-Tongeren gebleven om titularis te worden, maar eerder om mijn ervaring door te geven. Ik had diverse aanbieding­en uit provincial­e, maar dat interessee­rde mij niet. Het was bij Tongeren blijven of stoppen met voetballen. Nu, als de trainer mij nodig heeft, zal ik er staan.”

Aan het begin en einde van de eerste helft profiteerd­e Hades maximaal van lokale slippertje­s, al mocht de afwerking van Demulder en Voorjans er best zijn. “Tot mijn doelpunt zat ik eigenlijk niet zo goed in de wedstrijd”, aldus Lance Voorjans, die nummer twee op slag van de rust in de bovenhoek kogelde. “Psychologi­sch was dat een belangrijk moment. Het heeft de wedstrijd dood gedaan. In de tweede helft liep het veel beter en hebben we niets meer weggegeven. Na het ongelukkig puntenverl­ies van vorige week is dit een flinke opsteker.” Peter Vanhoudt was vanzelfspr­ekend tevreden. “Het enig minpuntje is dat we nagelaten hebben om een derde doelpunt te scoren. Als het nog 1-2 zou zijn geworden, moet je weer vol aan de bak.” De T1 van Hades benadrukte dat hij geen verslappin­g duldt. “Iedereen beseft dat de plaatsjes in de kern duur zijn. De spelers voelen bij wijze van spreken letterlijk de hete adem van de concurrent­en in hun nek.”

HEUR-TONGEREN: Geenen, Dupain (46’ Vanderhove­n), Quintiens, Creemers, Paulus, Wagemans, Camara, Baccarella (46’ Legenvre), Vanheeswyc­k, Baur, Goyvaerts (55’Geraerts). HADES KIEWIT: Gijbels, Vandermeer­en, Corstjens, Claes, Bloemen (83’ Lenaerts), Sögütcü (76’ Bennassar), Voorjans, Demulder, Willems, Celen, Wang.

DOELPUNTEN: 3’ Demulder 0-1, 45’ Voorjans 0-2. GELE KAARTEN: Baur, Vandermeer­en, Wang. SCHEIDSREC­HTER: De Keyzer. TOESCHOUWE­RS: 265.

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Demulder heeft Hades net op voorsprong gebracht.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Demulder heeft Hades net op voorsprong gebracht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium