Het Belang van Limburg

“Het was misschien niet mooi, maar wel heel efficiënt”

-

Sporting Hasselt trok de lijn van de uitzege op Spouwen-Mopertinge­n helemaal door tegen Duffel. Er werd met dezelfde cijfers gewonnen, opnieuw werd er geen doelpunt geslikt en opnieuw werd de buit over de streep getrokken met resultaatg­ericht voetbal. Maar het is niettemin een topstart voor de leider!

Trainer Rikie Broekx: “Alles begint met een goede organisati­e. We hebben hard gewerkt aan de fundamente­n van de ploeg en in de voorbije matchen is onderstree­pt dat die er staan. Ik begrijp natuurlijk ook wat je bedoelt hoor. Het was geen oogstrelen­d voetbal wat we de voorbije weken hebben laten zien. Week na week gaan we proberen om ook in balbezit die stappen vooruit te zetten”, besloot Broekx. Sporting nam tegen Duffel een droomstart. Al na elf minuten plaatste Boiten tussen een bos van spelers de 1-0 knap binnen. Hasselt liet de bal aan Duffel, dat via El Yazidi en Van Asch voor de rust dicht in de buurt kwam van de gelijkmake­r. In de tweede helft was het nog even schrikken toen Van Den Buijs op de paal kopte, maar een goed georganise­erd Hasselt gaf daarna niets meer weg. In de slotfase ging Duffel meer risico’s nemen en ruimte weggeven. Van Rijswijk en Carvalho profiteerd­en optimaal om de 2-0 op het bord te zetten. “Het was misschien niet heel mooi, maar het was wel zeer efficiënt”, vatte doelpunten­maker Dean Boiten de avond perfect samen.

SP. HASSELT: Van Gerwen, Joosten, Vrijsen, Janssen, Ofori, Proesmans (66’ Carvalho), Aerts (46’ Bathiri), Bracké, Verbeeck, Boiten, Van Rijswijk (78’ Efekia).

DUFFEL: Hofmans, Verlinden (22’ Cobos), De Kegel, Van Den Brande, El Yazidi (67’ Gabrielli), Spreutels, Nawel, Vertonghen, Vervoort, Van Asch, Van Den Buijs.

DOELPUNTEN: 11’ Boiten 1-0, 82’ Carvalho 2-0. GELE KAARTEN: Ofori, Proesmans, De Kegel, Spreutels, Vertonghen, Van Den Buijs. SCHEIDSREC­HTER: Bury.

 ?? FOTO RL ?? Bracké gunt Van Den Buijs geen ruimte.
FOTO RL Bracké gunt Van Den Buijs geen ruimte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium