Het Belang van Limburg

“Fouten moeten er heel dringend uit”

Zuid-Limburgse derby eindigt op een logisch gelijkspel

- Marc TRUYERS

De topper tussen Bilzen-Waltwilder en Wellen scheerde geen hoge toppen, maar daar had de slechte staat van de gelegenhei­dsgrasmat een groot aandeel in. Wellen leek lange tijd op weg naar de drie punten, tot Godard met een geniale ingeving de bordjes gelijk hing. Beide teams gingen in een spannende slotfase nog vol voor de zege, maar de logische 1-1 bleef op het scorebord.

De thuisploeg nam het eerste kwart van de wedstrijd voor haar rekening met onder andere een vrije trap van Ubachs op de staak, maar het openingsdo­elpunt viel aan de overzijde. Van Melick liet zich voor de derde maal op rij in de rug verrassen door Lemmens, die Vanwelkenh­uysen zijn eerste van de competitie aanbood. De bezoekers roken bloed en probeerden B-W nog voor de pauze uit te tellen. Gelukkig voor de thuisploeg stond doelman Dengis pal. In de tweede helft leek B-W lange tijd niet bij machte om de nederlaag af te wenden, tot Godard achter een lukraak weggetrapt­e bal van El Ghoulbzour­i aanholde. Oog in oog met de doelman én een verdediger grabbelde de Bilzerse spits in de trukendoos van Messi. “Alexandre (Rausin, nvdr) is mijn beste vriend. Ik wist hoe hij zou uitkomen en merkte ook dat er een verdediger heel snel terugkwam. In plaats van met mijn goede rechtervoe­t naar de verre hoek te mikken, kapte ik naar binnen waardoor beide spelers compleet werden verrast. Met mijn linker kon ik de bal in het lege doel schuiven. Ik ben content dat ik tegen mijn ex-club een doelpuntje kon meepikken.” De gelijkmake­r van Godard stak de tweede doorgang eindelijk in brand. Smeets en Kardes waren dicht bij de 1-2, maar in de blessureti­jd liet Godard na om zich helemaal onsterfeli­jk te maken. Hij kopte van dichtbij voorlangs. “Ik denk dat beide ploegen kunnen leven met dit gelijkspel.” “Na Houtvenne vorige week hebben we driemaal een achterstan­d kunnen wegwerken”, loofde Eric Eurlings de mentale weerbaarhe­id. “Tijdens de rust hebben we moeten bijsturen want Van Melick en Lacroix lieten zich op de linkerflan­k te makkelijk in de luren leggen. De tweede helft hadden we onder controle.” Collega Dennis Hamers baalde als een stekker. “We gooien twee punten weg. Een lange bal kan altijd verkeerd vallen, maar Godard mocht veertig meter alleen oprukken vanuit het middenveld zonder dat er iemand van ons met hem mee liep. De verdediger­s aarzelden even omdat ze wellicht aan buitenspel dachten van Mayala, maar die nam niet deel aan het spel. Wij hadden een plan en dat plan stond tachtig minuten goed, maar dan lieten we ons op een simpele manier ringeloren. Als we bovenin willen gaan meedraaien, moet dat soort fouten er dringend uit. Als we volgende week niet winnen tegen Ternesse, hebben we onze start gemist.”

BILZEN-WALTWILDER: Dengis, Schoubs, Lacroix, Mayala, Swijngedou­w, Ubachs (71’ Zejnilovic), Van Melick, Weerts, El Ghoulbzour­i, Godard, Heleven.

KVK WELLEN: Rausin, Lowet, Vankrunkel­sven, Marchandis­e, Heeren, Smeets, Lemmens (85’ Jonckers), Kardes, Vanwelkenh­uysen, Pannemans (68’ Driesen), Vandebroek (80’ Cheprassov).

DOELPUNTEN: 22’ Vanwelkenh­uysen 0-1, 81’ Godard 1-1.GELE KAARTEN: Lacroix, Heleven, Vankrunkel­sven. SCHEIDSREC­HTER: Claes. TOESCHOUWE­RS: 250.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium