Het Belang van Limburg

DE BLIKVANGER

Bart Weyen redt de meubelen voor KMR Biesen

-

Niet dat Bart Weyen (foto) van KMR Biesen in zijn eentje voor de drie punten zorgde tegen Gravelo (0-1)

- Jeroen Opdenakker scoorde immers de winning goal - maar met een aantal sublieme reddingen deed de 32-jarige goalie toch serieus zijn duit in het zakje.

“De save in de slotminuut was de meest cruciale. In een één-tegenéén-situatie kon ik met mijn linkerarm de bal nog keren. In een prangende slotfase van een match, die niet gemakkelij­k was voor ons, zijn het net dat soort reddingen die FC LANDEN: Hoebrechts, Max, Smeers, Brouckmans, François (72’ Delathuy), Vanmarsnil­le (66’ Vanvolckso­m), Deverdenne, Coeckelber­ghs, Beelen (62’ Appeltans), Lannoo, Christiaen­s.

KOLMONT: Barée, Tesch, Collas, Gressens, Nulens (70’ Mellemans), Vanempten, Vanlessen (70’ Brouns), Muls, Weeghmans, R. Lowet, Knaepen.

DOELPUNTEN: 5’ Coeckelber­ghs 1-0, 28’ Weeghmans 1-1, 32’ Deverdenne (strafschop) 2-1, 62’ R. Lowet (strafschop). STRAFSCHOP­PEN: 32’ Deverdenne (omgezet), 63’ R. Lowet (omgezet).

GELE KAARTEN: Brouckmans, Christiaen­s, Coeckelber­ghs, Vanempten, Nulens.

RODE KAART: 62’ Hoebrechts. SCHEIDSREC­HTER: Van Der Meulen. TOESCHOUWE­RS: 90. (gesi) me een kick geven. Dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen aan de winst stemt me dan ook heel blij”, zegt het Biezense sluitstuk, die op heel wat ervaring kan rekenen. “Op mijn achttiende debuteerde ik in de nationale reeksen bij Veldwezelt. Nadien volgden Oosterzone­n, Patro, Heist en Nijlen. Voetbal is een leuke hobby, maar mijn gezin is belangrijk­er. Daarom dat ik ervoor koos om dichter bij huis actief te zijn”, besluit de Munsterbil­zenaar.

In een hevige pot voetbal haalde Kolmont tweemaal een achterstan­d op. In het slot miste bij Landen de ingevallen Vanvolckso­m in één-tegen-één-situatie de winning goal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium