Het Belang van Limburg

Lien Geraerts verslaat Elise Bosmans

15 Limburgse finalisten behalen 7 titels

- Johan MULDERS

Met 15 finalisten en 7 Vlaamse kampioenen was het andermaal een hoogdag voor de Limburgse tennisjeug­d op de Vlaamse kampioensc­happen. Gilles-Arnaud Bailly voegde zijn derde titel toe aan zijn palmares. Xander Dierckx en Mette Steegmans zitten aan twee stuks. Voor Max Tilkin, Lieze Schroyen, Lien Geraerts en Emeline Moreaux was het de eerste.

De Limburgse balans oogt andermaal erg positief. Met 56 konden zij zich plaatsen voor de jeugdkampi­oenschappe­n en met 15 bleven ze nog over op de finaledag. In de helft van de vierentwin­tig finales stond een Limburger en in drie finales was het een Limburgs onderonsje. Zo won Max Tilkin van Joshua Verelst en Lieze Schroyen van Alissa Berings.

Ook bij de meisjes 11/2 stonden twee Limburgse tieners tegenover elkaar. De 11-jarige Lien Geraerts (TC Maaseik) beschikte over de beste zenuwen en versloeg de 10jarige Elise Bosmans (TC Field), die vorig jaar nog de beste was bij de negenjarig­en, met 4/3 en 4/2. Ze speelden al zeven keer tegen elkaar dit seizoen en Bosmans won vier keer. In de ranking eindigde Bosmans voor Geraerts. Nu waren de rollen omgekeerd.

Ballet als uitlaatkle­p

“Ook de factor stress is belangrijk als het om de prijzen gaat en daarom vielen er hier de afgelopen dagen wel enkele verrassing­en te noteren”, weet papa Bosmans. “Elise kan behoorlijk omgaan met druk. Ze kan in ieder geval op een heel mooi seizoen terugblikk­en met twaalf tornooizeg­es op een totaal van veertien finales. Elise speelde ook een paar tornooien in reeks 1 mee waar ze al met een harde bal spelen in tegenstell­ing tot reeks 2 waar ze een midibal gebruiken. Die combinatie lag Elise niet en daardoor verloor ze ook een paar wedstrijde­n. Daarom heeft ze nadien resoluut gekozen voor reeks 2 om verder te schaven aan haar techniek. Volgend jaar is ze een jaartje ouder en speelt ze wel mee in de hoogste reeks bij de 11-jarigen.”

Ballet

Trainen doet de Lommelse op TC Field en tweemaal per week in Wilrijk als KDT’er. “Zes dagen op zeven is ze met tennis bezig, maar toch heeft ze nog tijd voor een andere hobby: dansen. Net als haar zus Laurence doet ze aan ballet. Laurence (12) heeft al twee keer gewonnen bij de dames 4 en ook bij de dames 3 staat ze haar mannetje. Ze proefde ook al van internatio­naal tennis en speelde drie tornooien in Frankrijk. Wij hebben het inderdaad behoorlijk druk met de hobby’s van onze dochters”, beseft papa Bosmans.

Ook de factor stress is belangrijk als het om de prijzen gaat en daarom vielen er hier de afgelopen dagen wel enkele verrassing­en te noteren.

Papa Bosmans

 ?? FOTO JVDP ?? De vijftien fiere Limburgse finalisten van de Vlaamse Jeugdkampi­oenschappe­n.
FOTO JVDP De vijftien fiere Limburgse finalisten van de Vlaamse Jeugdkampi­oenschappe­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium