Het Belang van Limburg

Geen zesde Belgische titel voor KTC Diest

-

Geen zesde titel voor KTC Diest in eerste nationale, maar wel een eerste voor TC Rasco, de club uit Destelberg­en. De Oost-Vlamingen lieten niets aan het toeval over en zakten met vier A-spelers af naar de Warande. “Zij waren te sterk”, gaf kapitein Steffi Distelmans toe.

Na de dubbels (1-1) mocht Diest nog hopen. Michaela Boev (A) en Emily Casteleyn (B-15/4) verloren daarna hun enkel, maar ze konden wel een set pakken. Bij een 3-1-achterstan­d was de strijd nog niet gestreden, maar dan moesten Antje Rubbrecht (B-15/4) en Steffi Distelmans (B-15/4) wel hun wedstrijd winnen. Ook zij moesten echter hun meerdere erkennen in Justine Pysson en Garcia Manon. “Wij wisten dat het moeilijk zou worden als wij hun opstelling zagen met een Nederlands­e, een Spaanse en een Franse speelster in hun rangen”, reageert Steffi Distelmans. “In de tweede dubbel stelden zij nog twee andere speelsters op, zodat de anderen voluit konden gaan in hun enkel. Een goede keuze, zo blijkt achteraf.”

Knieblessu­re

De 25-jarige Distelmans heeft al vijf Belgische titels op haar palmares staan. “Ik was nog piepjong toen we de eerste keer kampioen werden. Een zesde titel was mooi geweest, maar ik was anderhalf jaar uit met een knieblessu­re en voor deze wedstrijde­n ben ik nog niet klaar. Ik ben blij dat ik weer op het veld sta, maar ik had gehoopt om sneller weer op mijn oude niveau te geraken. Mijn klassement zal ik wellicht wel behouden.”

 ?? FOTO MIST ?? KTC Diest verloor weliswaar tegen TC Rasco, maar de vreugde voor het bereiken van de finale was er niet minder om.
FOTO MIST KTC Diest verloor weliswaar tegen TC Rasco, maar de vreugde voor het bereiken van de finale was er niet minder om.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium