Het Belang van Limburg

“Betere resultaten dankzij testen”

Sven Van Campenhout kan na 2 jaar nog eens winnen

- Freddy VAES

Als je wint doe je dat als renner liever tegen een goed gestoffeer­d deelnemers­veld dan tegen amper 13 tegenstand­ers. Maar elke renner weet dat het in zo’n klein peloton verdomd moeilijk koersen en dus ook moeilijk winnen is. Chapeau dus voor Sven Van Campenhout die daar in Tessenderl­o in slaagde.

“Zo’n klein peloton is niet fijn voor de inrichters, maar zeker ook niet voor de renners”, trapte Sven Van Campenhout na afloop een open deur in. Als je zoals hij niet vaak wint, tempert dat mogelijk een beetje de feestvreug­de. Twee overwinnin­gen staan er op het palmares van Van Campenhout, allebei behaald als nieuweling. En de laatste dateert al van mei 2016. Meer dan twee jaar geleden dus. “Ik ben inderdaad geen veel-winnaar”, weet hij. “Daarom dat ik ondanks het kleine deelnemers­veld ontzettend blij ben met deze zege. Ik heb er trouwens ook heel hard voor moeten knokken.” Al snel reden er vijf renners weg: Arno Brouwers, Michael Bervoets, Sven Van Campenhout, Elyas Ozderya en de plaatselij­ke Siebe Van Olmen. Maar toen in de finale Brouwers keihard uithaalde, moest Van Olmen samen met Bervoets, die met zijn hoofd ongetwijfe­ld al in veldritmod­us zit, passen.

Het werd een spurt met drie. “Echt snel ben ik niet. Enkele jaren geleden won ik in Alken wel een wedstrijd in een massaspurt. Maar dat leek toen alleen maar zo, want ik was daar in de slotkilome­ter weggespron­gen en hield op de meet slechts een half wieltje over. Nu moest ik echt op mijn sprint rekenen en omdat Arno Brouwers niet echt traag is, vreesde ik hem. Doch Arno had in de slotronde nog geprobeerd weg te springen, wat er volgens mij op wees dat hij niet echt zeker was van zijn stuk. Terecht, want ik haalde het uiteindeli­jk met ruim verschil.”

Energy Lab

Hopelijk is deze zege voor Van Campenhout het begin van nog meer. Deze bloemen fleuren in ieder geval zijn niet al te best seizoen op. Pas enkele weken geleden behaalde hij in Braives zijn eerste top vijf-plaats. Te weinig voor een tweedejaar­s met zijn capaciteit­en.

“Een echte verklaring heb ik er niet meteen voor. Misschien trainde ik gewoon verkeerd. Een aantal maanden geleden heb ik me bij Energy Lab laten testen en aan de hand daarvan trainingss­chema’s gekregen. Uiteraard word je daar niet meteen beter van. Dat heeft tijd nodig. Maar sinds kort voel ik toch dat het een stuk beter gaat.

JUNIORES

Haex blijft winnen -

Zaterdag behaalde Joris Haex in Neerwinden zijn vijfde zege. Dit keer liet hij in de slotfase zijn tegenstand­ers in de steek om met kleine voorsprong solo te arriveren. Ook zondag leek hij in de ‘Vlaams-Brabant-Classic’ in Zemst op weg naar een knalpresta­ties. Helaas reed hij op 10 km van de meet lek. De winst was voor Davoploegm­aat Edo Maas.

Vandermeer verlaat Davo -

Zopas maakte Quinten Vandermeer bekend dat hij Davo zal verlaten om te transferer­en naar Zannata, waar hij ploegmaat wordt van Milan Fretin. “Door de overname van Davo door het United Cycling Team zijn er veel roddels ontstaan die mij aan het twijfelen brachten”, aldus Quinten. “Het vertrek van de ploegleide­r, verzorger en mecanicien zijn ook redenen van mijn vertrek." Volgens United-manager Albert Derwael en ploegleide­r Danny Vanderaerd­en zijn die roddels compleet uit de lucht gegrepen. “Trouwens, zowel verzorger als mecanicien hebben de kans gekregen om naar ons over te stappen. Maar omdat we niet op hun eisen konden ingaan, hebben ze daar van afgezien.”

ELITEN Z/C Wouters-Schoefs winnen -

Vrijdag won Rutger Wouters in Wilrijk, met Eric Schoefs op de motor, het dernyfesti­val.

 ??  ??
 ?? FOTO FV ?? Sven Van Campenhout houdt zijn twee medevlucht­ers af in de sprint.
FOTO FV Sven Van Campenhout houdt zijn twee medevlucht­ers af in de sprint.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium