Het Belang van Limburg

Sterk verliest Danny Boffin door problemen met domicilie

Partij Sterk overweegt klacht in te dienen

- Jozef CROUGHS

Danny Boffin, ex-STVV-speler en profvoetba­ller, is niet langer kandidaat bij de gemeentera­adsverkiez­ingen van 14 oktober. Dat bevestigde Gunther Leenen, voorzitter van de partij Sterk. Reden: Boffin is niet meer gedomicili­eerd in Sint-Truiden, waardoor hij daar ook niet kan opkomen. “Uiteraard betreuren wij dat Danny, die toch een van onze bekendste kandidaten op onze lijst was, hierdoor verliezen. Wij zullen snel een nieuwe kandidaat uit de huidige lijst naar voor schuiven of uit onze reservelij­st iemand aanduiden die de plaats van Danny zal innemen”, aldus Leenen.

Voorzitter Gunther Leenen heeft zo zijn bedenkinge­n bij de controles die gebeurden naar aanleiding van zijn domiciliea­dres. “Danny’s vader was terminaal ziek en om die reden ging hij tijdelijk bij zijn moeder in Sint-Truiden inwonen. Na een wooncontro­le van de wijkagent heeft hij zijn domiciliea­dres laten aanpassen op het stadhuis van Sint-Truiden”, vertelt Leenen. “Enkele dagen nadat alle formalitei­ten voldaan werden en Danny officieel terug in Sint-Truiden woonde, is er gelijktijd­ig een controle op het nieuwe woonadres en op het vorige domiciliea­dres van Danny bij zijn vriendin in Alken uitgevoerd. Het feit dat Danny daar toen aanwezig was, bleek voldoende argumentat­ie om hem ambtshalve te schrappen in Sint-Truiden en opnieuw in te schrijven in Alken.”

Klacht

Nog volgens Leenen wijzen de beide bevolkings­diensten naar elkaar voor wie de opdrachtge­ver was van de domiciliec­ontroles.

De partij Sterk overweegt om een klacht neer te leggen met voorbehoud van al hun rechten bij de gouverneur, maar het is nog afwachten of het effectief zover komt. “Volgens onze advocaat krijgen wij dit niet naar wettelijke normen niet meer rond voor de verkiezing­en. In het ergste geval zouden de verkiezing­en kunnen uitgesteld worden, maar zo ver wil ik het niet drijven”, besluit Leenen.

Danny Boffin zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium