Het Belang van Limburg

Nieuw ontmoeting­scentrum en jeugdhuis in Linkhout

-

Het voorbije weekend werden de nieuwbouw van ontmoeting­scentrum De Link en jeugdhuis D’Addarios feestelijk geopend tijdens Linkhout kermis. De oude parochieza­al en de voormalige school werden gesloopt en vervangen door een moderne infrastruc­tuur. “In totaal hebben we 1,92 miljoen euro geïnvestee­rd om het actieve vereniging­sleven in Linkhout behouden”, zegt voorzitter van OC De Link Rita Morren.

De parochieza­al en het jeugdhuis waren tot op de draad versleten. “In 2014 vonden de eerste vergaderin­gen plaats en na heel wat intensief overleg en voorbereid­ingen met alle vereniging­en werd in 2017 de bouwaanvra­ag ingediend”, zegt burgemeest­er Luc Wouters (CD&V). “Lummen en Meldert hadden al een modern ontmoeting­scentrum, nu kunnen ook Linkhouten­aren terecht in hun nieuwe infrastruc­tuur. Vlakbij het OC De Link en de kerk worden nog vier petanquepl­einen aangelegd. Na de voltooiing van de omgevingsa­anleg zullen de groene zone rond de kerk en de nieuwe gebouwen een geheel vormen, zodat het centrum van Linkhout écht tot leven kan komen”, aldus burgemeest­er Wouters. Voorzitter van OC De Link Rita Morren is erg tevreden dat haar droom werkelijkh­eid is geworden. “Met deze mooie zaal in het hartje van Linkhout staan we terug op de kaart van Lummen”, aldus Morren. Volgens voorzitter van het jeugdhuis Tim Vanhamel namen de werken een jaar tijd in beslag. “Al die tijd installeer­den we een tijdelijk pop-upjeugdhui­s. Daardoor viel onze werking niet volledig stil en hadden de jongeren uit de omgeving nog steeds een ontmoeting­splek. De inrichting van OC De Link en de binnenafwe­rking van jeugdhuis D’Addarios gebeurde door vrijwillig­ers van onze beide vzw’s en wij staan ook in voor de uitbating. We organiseer­den tijdens dit kermisweek­end activiteit­en zodat iedereen de nieuwe gebouwen kon ontdekken”, aldus Tim Vanhamel.

Het nieuwe ontmoeting­scentrum bestaat uit een grote polyvalent­e zaal, een kleinere vergaderza­al en een grote keuken. Het jeugdhuis heeft naast een caféruimte een berging en eigen sanitair.

 ?? FOTO KOEN LUTS ?? Rita Morren en Tim Vanhamel zijn erg tevreden met hun nieuwe gebouwen in Linkhout.
FOTO KOEN LUTS Rita Morren en Tim Vanhamel zijn erg tevreden met hun nieuwe gebouwen in Linkhout.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium