Het Belang van Limburg

TORNOOI HALFWEG

-

WIMBLEDON - Met een knappe 7-5, 6-3-zege tegen Brecht Vangrinsve­n (B-15/2) plaatste Keanu Konieczny (B-15) zich voor de hoofdtabel in heren 1. Ook Stef Plevoets (B-2/6) liet zich opmerken door Jef Moors (B-15/1) in twee sets huiswaarts te sturen. In dames 1 gaan Esmé Schoofs, Alexia Tashbaeva en Pauline Weijnjes naar de hoofdtabel. Laatstgeno­emde smeerde Alice Van De Put een dubbele 6-0 aan.

(rkb)

Tweede ITF-titel voor Sofia Costoulas - De 13-jarige Sofia Costoulas (ITF 1053) won dit weekend het grade 5-tornooi U18 in het Franse Biot. Vorige week was ze al de beste in Zwitserlan­d. Enkel in de finale verloor Costoulas een set. Ze is nu al 12 wedstrijde­n op rij ongeslagen. In de ranking maakt ze weer een serieuze sprong voorwaarts.

(jmu)

Eindronde nationale interclub - In derde nationale won GT Tessenderl­o in de kwart bij de dames de derby tegen TC Wimbledon met 4-2. De zieke Dirkje Swennen moest opgeven tegen Klaartje Liebens. Mirte Van Baelen, Ellen Smeulders en Lotte Gielis wonnen hun enkel. Voor de dubbels werd Sofie Werckx opgetromme­ld. Zij verloor samen met Mirte Van Baelen, maar Ellen Smeulders en Lotte Gielis zorgden voor het verlossend­e punt. Ook Tenniscent­rum Alken plaatste zich voor de halve finale na winst tegen TC Heidepark. (jmu)

 ?? FOTO TOM PALMAERS ??
FOTO TOM PALMAERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium