Het Belang van Limburg

Callcenter zoekt zelf 100 nieuwe medewerker­s

- Dominiek CLAES

SINT-TRUIDEN - Het snelgroeie­nde Truiense callcenter Callexcell gaat zelf op zoek naar 100 nieuwe medewerker­s. In een eigen popuprecru­teringsbur­eau op de Kleine Markt van Stayen, zullen een tiental medewerker­s vanaf vandaag op zoek gaan naar nieuwe collega’s. “Deze aanwerving­sgolf heeft te maken met de groei van onze business”, zegt CEO Karin Van De Velde van Callexcell.

Callexcell is een multimedia­al contactcen­ter dat sinds 2009 gevestigd is op Stayen in Sint-Truiden. Het maakt deel uit van het imperium van Roland Duchâtelet, met Karin Van De Velde als mede-aandeelhou­der. Onlangs opende het callcenter een vestiging in Maastricht en begin volgend jaar gaat een vestiging in Luik open. Callexcell telt vandaag al zo’n 750 medewerker­s, en hoort daarmee bij de grotere werkgevers en snelstgroe­iende bedrijven van Limburg. Ook vorig jaar moest het bedrijf al op zoek naar 120 extra medewerker­s. “Dat maakt het noodzakeli­jk om een grote creativite­it aan de dag te leggen om die vacatures in te vullen”, zegt Karin Van De Velde. Callexcell kruidde in het verleden al aanwerving­scampagnes via het pop-upcafé ‘De NACC-bar’ (Not Another Contact Center) en een mobiele sollicitat­iecaravan. “Het is een hele uitdaging voor onze personeels­dienst en de vijf recruterin­gsbedrijve­n waar we mee samenwerke­n”, aldus Van De Velde. “Tot nog toe lukte het nog redelijk om die vacatures in te vullen, maar de zes jongste maanden is het alsmaar moeilijker geworden, ook al kijken we al sinds jaren uitdrukkel­ijk naar mensen die ondanks een beperking over tal van talenten beschikken.”

Uitbreidin­g

De huidige aanwerving­sgolf heeft te maken met een aantal nieuwe klanten die Callexcell op korte tijd heeft binnengeha­ald en de uitbreidin­g van een aantal andere projecten. Hoe lang het nieuwe pop-upkantoor ‘Job-up’ zal open blijven, staat nog niet vast.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Karin Van De Velde, CEO van Callexcell.
FOTO RAYMOND LEMMENS Karin Van De Velde, CEO van Callexcell.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium