Het Belang van Limburg

A&M Invest neemt ook Metropool Hasselt over

Groep boven Delorge haalt Jaguar en Land Rover binnen

- Guido CLOOSTERMA­NS

HASSELT - De Limburgse groep Automotive & Mobility Invest, de holding van ondernemer Peter Guelinckx die vooral bekend is van de autogroep Delorge, neemt in Hasselt de vestiging over van Jaguar en Land Rover. Dat heeft de redactie vernomen en het is ons door Peter Guelinckx bevestigd. “Jaguar en Land Rover zijn een mooie aanvulling van ons gamma”, aldus Guelinckx.

De Limburgse groep A&M Invest en de AMB Holding van de Antwerpse ondernemer Jan Adriaensse­ns onderhande­lden de voorbije weken over een overname van Metropool Hasselt, onderhande­lingen die zopas met succes werden afgerond.

“Jaguar en Land Rover zijn een mooie aanvulling van ons gamma premiummer­ken”, zegt Peter Guelinckx. “Ze zijn een goed alternatie­f voor onze Duitse premiummer­ken Audi en BMW. Jaguar en Land Rover hebben bovendien een trouw publiek. Mensen die eenmaal voor een Land Rover gekozen hebben, blijven meestal met een Land Rover rijden.”

Met de overname van Metropool Hasselt voegt de holding A&M Invest een nieuw juweel toe aan een al indrukwekk­ende portfolio. In oktober vorig jaar rondde de holding boven VWdealer Delorge nog de overname af van de groep van Osch, dealer van BMW en Mini.

Met de overname van Metropool Hasselt ontstaat een groep met een omzet van 400 miljoen euro, een verkoop dit jaar van 9.500 nieuwe auto’s en 540 werknemers. Vorig jaar realiseerd­e de groep nog een omzet van 230 miljoen. De groep Delorge heeft vestiginge­n in Hasselt, Sint-Truiden, Bor- gloon, Herk-de-Stad, Lommel, Overpelt, Tienen, Diest en Halen en verkoopt de merken Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, BMW, Mini en VW bedrijfswa­gens. Daar komen nu dus de merken Jaguar en Land Rover bij.

Investerin­g

De vestiging van Land Rover en Jaguar in Hasselt behoort voor beide merken tot de top in België. Het bedrijf stelt 34 mensen tewerk en is met ongeveer 700 verkochte auto’s per jaar goed voor een omzet van 40 miljoen euro.

In 2016 investeerd­e Metropool Hasselt ruim 5 miljoen in een volledige remake van de infrastruc­tuur, waarbij de merken Land Rover en Jaguar, die tot dan toe op verschille­nde adressen te vinden waren, onder een dak werden samengebra­cht. De groep Jaguar Land Rover heeft in Limburg twee concessies.

De Limburgse vestiging van Land Rover voer sinds 2005 onder de vlag van de groep AMB, die ook eigenaar is van de Antwerpse concessie Metropool. Metropool Antwerpen en Hasselt waren toen samen de grootste dealer van Land Rover van Europa.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Jaguar en Land Rover zijn het nieuwe juweel aan de kroon van A&M Invest.
FOTO SVEN DILLEN Jaguar en Land Rover zijn het nieuwe juweel aan de kroon van A&M Invest.
 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Peter Guelinckx.
FOTO SVEN DILLEN Peter Guelinckx.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium