Het Belang van Limburg

Milan Menten verovert solo eerste profzege

Milan Menten pakt eerste profzege

- Pieter VANLOMMEL

De kop is eraf voor Milan Menten. De 21-jarige Bilzenaar pakte in de Memorial Briek Schotte, een kermiskoer­s over 155 kilometer in het West-Vlaamse Desselgem, zijn eerste profzege. “Dit doet enorm veel deugd”, reageert de renner van Sport Vlaanderen-Baloise. Neen, hij had nooit gedacht dat zijn demarrage in de eerste(!) ronde ook tot zijn eerste overwinnin­g bij de grote jongens zou leiden. “We reden weg met vier man en ik zat volledig à bloc”, begint Menten zijn verhaal. “Ik wist dat ik het op die manier niet lang zou uitzingen, dus ik was maar wat blij toen er plots nog drie mannetjes kwamen aansluiten.”

Met z´n zevenen bouwden de vluchters een mooie bonus uit, maar dan stak het jagende peloton een tandje bij en daalde de voorsprong zienderoge­n. En dus besloot Jimmy Janssens het hazenpad te kiezen. “Ik ken Jimmy nog van bij de beloften, waar hij vaak solo’s tot een goed einde bracht”, aldus Menten. “Daarom heb ik niet geaarzeld en ben ik op zijn wiel gesprongen.”

Volledig verkrampt

De twee gingen met een kleine marge op het aanstormen­de peloton de finale in. En dan begon het pokerspel. Menten: “Ik heb serieus gepokerd door niet meer op kop te komen, want dan zou ik niet fris genoeg meer zijn om de klus te klaren. Janssens begon ook te pokeren, maar uiteindeli­jk ging hij toch vol door. Toch kon ik in de slotronde nog van hem wegspringe­n. Ik was volledig verkrampt, maar ik moest en zou dit niet meer uit handen geven.”

De ontlading aan de finish was dan ook groot bij de Bilzenaar. “Ik ben iemand die af en toe een koers moet winnen om gemotiveer­d te blijven”, knikt hij. “Dat wilde in mijn eerste profjaar voorlopig nog niet lukken. Daarom doet deze zege enorm veel deugd. Mijn conditie is al goed sinds de BinckBank Tour, maar daarna werd ik ziek. Nu voel ik dat ik opnieuw de goede benen te pakken heb. Hopelijk kan ik daar in de komende weken verder op teren.” Drie seconden nadat Menten over de aankomst reed, hield Enzo Wauters Kenny Dehaes af in de spurt voor de tweede plaats.

 ?? FOTO VDB ??
FOTO VDB
 ?? Foto VDB ?? Milan Menten sprong al in de eerste ronde weg uit het peloton in Desselgem.
Foto VDB Milan Menten sprong al in de eerste ronde weg uit het peloton in Desselgem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium