Het Belang van Limburg

“Finale van Nations League is mini-EK”

Thibaut Courtois houdt tweede keer in vijf dagen de nul

- Kristof LIBERLOO

Twee keer moest hij gepast tussenkome­n, maar voor het overige had Thibaut Courtois vooral koude vingers in IJsland. De Bilzenaar kon voor de tweede keer in vijf dagen tijd de nul houden. “Natuurlijk doet dat deugd”, aldus Courtois. “Tegen Schotland moest ik nog drie keer gepast tussenkome­n, in IJsland anderhalve keer.”

Thibaut Courtois startte het seizoen later dan gepland. Niet alleen omdat hij extra vakantie kreeg na het WK, ook omdat de transfer naar Real Madrid langer aansleepte dan verwacht en Courtois met een lichte blessure kampte. Intussen staat hij er weer helemaal, zo bleek vrijdag in Schotland en gisteren tegen IJsland. “We hebben met heel de ploeg de nul kunnen houden”, aldus Courtois. “In het begin verrasten zij ons nog een beetje, we hadden ook moeite met het hobbelige terrein, maar daarna hebben we ons herpakt.”

Spanje

Op het halfuur stond het al meteen 0-2. Courtois moest pas na de rust echt in actie komen. “Tegen Schotland deed ik drie goede reddingen, vandaag anderhalve. Die voorzet was niet zo heel moeilijk, de pegel van Sigurdsson kwam wel fel door. Ik kon er echter goed bij. De score had na rust nog hoger kunnen oplopen, maar ik denk dat we tevreden mogen zijn met deze zege. De Nations League is misschien geen hoofdprijs, maar als je de play-offs kan spelen tegen landen als Spanje, dan voelt dat toch als een mini-EK.” De Rode Duivels staan ook opnieuw helemaal bovenaan de FIFA-ranking. “Fijn om vast te stellen, maar ook niet meer dan dat”, haalde Courtois de schouders op. “Het is vooral belangrijk bij de loting van een EK of een WK, voor de rest koop je er niet zo veel mee.”

Lukaku: stoppen?

In het Duivelse kamp werd gisterenav­ond nog flink nagepraat over de uitlatinge­n van Romelu Lukaku. Die had in een interview met het Amerikaans­e Business Insider laten vallen dat hij na het EK in 2020 zou stoppen als internatio­nal. “Voor mij was dat geen grote verrassing meer, want Romelu had het me na het WK op het vliegtuig al verteld”, grijnsde Courtois. “Of ik hem geloof ? Niet echt, maar je weet nooit natuurlijk. Een aanvaller als Lukaku krijgt veel trappen en heeft weinig rust. Dat weegt op den duur door. Maar stel dat we het EK zouden winnen, dan kan ik me niet inbeelden dat hij er mee stopt. Het zou alleszins heel jammer zijn.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium