Het Belang van Limburg

“Batshuayi jaagt Lukaku op”

Martinez ziet steeds meer concurrent­ie in zijn selectie

- Ludo VANDEWALLE

Roberto Martinez heeft in 27 wedstrijde­n als Belgisch bondscoach nog maar twee keer verloren. Zijn eerste tegen Spanje en de halve finale op het WK tegen Frankrijk. Dan is het toch logisch dat je op IJsland wint? Niet zo volgens de bondscoach.

Ook Roberto Martinez had gezien dat de Rode Duivels het aanvankeli­jk lastig hadden tegen IJsland. “Dat vond ik een leerrijke periode. Zo kon ik zien hoe moeilijk we het hadden en hoe we ons er zouden uit redden. Wel, dat is goed gelukt. We bleven goed overeind. Daarna was het spel voor ons. We scoorden drie keer en waren beter. Als je de eerste goal scoort, heb je het zelf in de hand. We hebben het in handen genomen en niet meer afgegeven.” Het was alweer Romelu Lukaku die het verschil op het scorebord uitdrukte. Sinds Martinez bondscoach is, scoort de spits aan de lopende band. Heeft het ene iets met het andere te maken?

“Ik ken Lukaku natuurlijk al heel lang. Ik begrijp hem. Ik kende zijn rol bij de Rode Duivels toen ik bij Everton zijn trainer was. Die voorkennis heeft me geholpen. Ik verlang van hem alleen dat hij scoort. Dat doet hij. Hij moet misschien ook wel. Ik keek in deze sta- ge naar Batshuayi en die is ook heel sterk. Michy jaagt Lukaku ook een beetje op. Hij moet presteren want Batshuayi staat ook klaar.”

Lukaku en Hazard waren de uitblinker­s. Carrasco was de minste. “Carrasco probeert zijn beste niveau te halen. Vooral op fysiek vlak heeft hij een achterstan­d. Door zijn speelstijl moet hij 100 procent fit zijn om optimaal te presteren. Hij moet blijven werken want hij heeft een belangrijk­e rol in ons team. Je mag zijn werk ook niet onderschat­ten. Hij geeft ruimte aan andere spelers. Het was plezant om Chadli weer minuten te zien maken. Er komt steeds meer concurrent­ie en dat wil ik zien. De hele voorbereid­ing bleek dat er staan te dringen om in de basis te komen. Dat is goed en dat is nodig. Over een maand tegen Zwitserlan­d zullen we zien waar we echt staan.”

Carrasco probeert zijn beste niveau te halen. Vooral op fysiek vlak heeft hij een achterstan­d

Roberto MARTINEZ

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Onder Roberto Martinez scoort Lukaku aan de lopende band. “Ik ken Lukaku natuurlijk al heel lang. Ik begrijp hem.”
Foto PHOTO NEWS Onder Roberto Martinez scoort Lukaku aan de lopende band. “Ik ken Lukaku natuurlijk al heel lang. Ik begrijp hem.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium