Het Belang van Limburg

“Beste van België blijven”

Honger van PW Diest is niet gestild na eerste landstitel

- Frederik BAETEN

PW Diest veroverde afgelopen seizoen zijn eerste landstitel uit de clubgeschi­edenis in superdivis­ie heren. Die titel smaakte enorm zoet in de Oranjestad. “Deze titel was ook geen eenmalige stunt”, zegt interclub-leider Marc Janssens. “We hebben onze sterkhoude­rs Kreanga en Smirnov aan boord kunnen houden en gaan voluit voor een tweede landstitel op rij.”

PW Diest schitterde vorig seizoen als een heldere ster aan een donkere hemel! Al vóór de start van het seizoen werd Diest met Kalinikos Kreanga, Alexei Smirnov en Mo El Beiali de hemel ingeschrev­en. Dat bleek achteraf terecht. Terminator­gewijs knalde Diest door de competitie en werd met een straatleng­te voorsprong kampioen van België. “Dat succes smaakte snel naar meer”, aldus Marc Janssens. “Zowel Smirnov als Kreanga gaven onmiddelli­jk aan te willen blijven. El Beiali koos voor een nieuwe uitdaging in Turkije. In zijn plaats hebben we met de WitRus Pavel Platonov (35, WR-151) en de Brit David Mac Beath (25, WR 205) twee vervangers gehaald. Platonov is in het wereldje bekend als de dubbelpart­ner van Vladimir Samsonov. Al onze spelers - op Mac Beath na - spelen ook in enkele aansluitin­g bij Diest. Handig, want elk team mag in competitie maar één speler opstellen die in dubbele aansluitin­g speelt”, aldus Janssens.

Saive

Diest begint aan het seizoen als titelfavor­iet nummer één. De concurrent­ie in de jaargang 20182019 komt wellicht van Logis Auderghem (Jean-Mi Saive) en Sokah Hoboken (o.a Stéphane Oauiche en Romain Ruiz). Janssens: “Logis heeft uiteraard Saive en ze hebben met de Argentijn Cifuentes een absolute topspeler in huis gehaald. Toch verwacht ik de meeste concurrent­ie van Virton en Sokah.”

 ?? FOTO MIST/BELGA ?? Kampioenen­makers Smirnov (midden) en Kreanga (rechts) blijven aan boord, de plaats van El Beiali (links) bij Diest wordt ingenomen door de Wit-Rus Platonov (inzet)
FOTO MIST/BELGA Kampioenen­makers Smirnov (midden) en Kreanga (rechts) blijven aan boord, de plaats van El Beiali (links) bij Diest wordt ingenomen door de Wit-Rus Platonov (inzet)
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium