Het Belang van Limburg

Politie plukt Truiense stadsarbei­der van zitmaaier in groot drugsonder­zoek

- Jozef CROUGHS

De lokale politie van Borgloon heeft dinsdagnam­iddag een 28jarige man uit Sint-Truiden gearrestee­rd in het onderzoek naar de grote drugsvangs­t in Heers vorige week. De arbeider van de groendiens­t van stad Sint-Truiden werd tijdens zijn job door agenten van zijn zitmaaier geplukt.

Gisterenna­middag rond 14.30 uur werd de Truienaar gearrestee­rd. De twintiger, die bij de groendiens­t van de stad SintTruide­n werkt, was net het gras rond de Sint-Gangulfusk­erk aan het maaien toen de politie hem zonder boe of bah van zijn zitmaaier plukte. Eerder werd zijn broer van 35, ook een werkman bij de Truiense groendiens­t, in hetzelfde onderzoek al gearrestee­rd.

De oudste van de twee broers is de eigenaar van het huis in Heers waar vorige week een enorme hoeveelhei­d drugs, cash geld en wapens werd gevonden. Toen de politie de woning in de Klein-Gelmenstra­at binnenviel na een anonieme tip, vonden ze maar liefst 2 kilogram marihuana, bijna 1,5 kilogram hasj, 750 xtc-pillen en 500 gram speed, maar ook MDMA en vloeibare GHB. De drugs had een straatwaar­de van 40.000 tot 50.000 euro. “Naast de drugs werden ook drie vuurwapens, munitie, twee alarmpisto­len, tientallen messen, dolken en samoeraizw­aarden en gsm’s in beslag genomen”, wist hoofdinspe­cteur Eric Herckens, diensthoof­d van de recherche. Voorts troffen de agenten nog ruim 25.000 euro cash geld aan in het huis (foto).

Een bijkomende huiszoekin­g in Sint-Truiden bij de thuishaven van de 28-jarige verdachte leverde nog 3 kg speed en 800 gram cannabis op. Beide broers zijn geen onbekenden bij de politie. Saillant detail: de vader van het duo is ploegbaas bij een van de stadsdiens­ten. De aanhouding­en kaderen in een groter onderzoek aansluiten­d op de drugsvangs­t in Heers. De politie van Borgloon kreeg de hulp van het bijzonder bijstandst­eam van de collega’s van de zone Limburg Regio Hoofdstad. De aangehoude­ne werd verhoord en overgebrac­ht naar de gevangenis van Hasselt. Dinsdag verscheen hij voor de onderzoeks­rechter die hem aanhield.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium