Het Belang van Limburg

Chiro en scouts openen nieuwe lokalen ruim drie jaar na brand

- Zahra BOUFKER

In Tessenderl­o openden Chiro en scouts deze week samen hun nieuwe lokalen. De oude lokalen brandden begin 2015 af. “Eindelijk hebben we weer een thuis”, klinkt het.

Laura Bertels (22), Loes Peetermans (22) en Vasthi Vandevoort (21) van Chiro JIB Looi kunnen zich de brand nog heel goed herinneren. “De leiding van de scouts, die langs ons hun lokalen hadden, belde ons op met het slechte nieuws”, vertelt Loes. “Hun lokaal was er erger aan toe. Toch was de schade bij ons ook aanzienlij­k en renovatie zou veel tijd en geld kosten. Daarom hebben we samen met de scouts beslist om het oude gebouw plat te gooien en er een nieuwbouw op te zetten. In juni 2017 is de bouw gestart en deze week hebben we de lokalen officieel in gebruik genomen.”

Al die tijd zwierf de Chiro rond van lokaal naar lokaal. “En als we iets nodig hadden van ons materiaal, dan was dat telkens een ellenlange zoektocht in containers”, zegt Loes Peetermans. “We waren altijd ergens op bezoek, maar het was nooit echt thuiskomen.”

Foodtrucks

Tot nu dus. Laura Bertels heeft de bouw van dichtbij opgevolgd. In totaal kostte het gebouw zo’n 400.000 euro. “Het was geen sinecure om genoeg geld bijeen te krijgen”, zegt ze. “De helft van het budget recupereer­den we via de brandverze­kering. En wij betalen nu een driemaande­lijkse bijdrage aan de kerkfabrie­k. Samen met de scouts hebben we eetdagen georganise­erd. We hebben ook samengewer­kt met de leerlingen van Sint-Ferdinand, die de metselwerk­en voor hun rekening namen, en met het THHI voor de elektricit­eitswerken en de houten deuren.” Nu zaterdag organiseer­t de Chiro aan de Molen in Tessenderl­o voor de eerste keer een groot foodtruckf­estival. “Het moet een gezellig feest worden en het geld gaat integraal terug naar onze leden”, klinkt het in koor.

→ Bikkebik, 15 september van 12 tot 24 uur, Molenstraa­t 6, toegang mogelijk via Heilig Hartlaan.

 ?? FOTO ZB ?? De meiden van de Chiro openden deze week hun nieuwe lokalen.
FOTO ZB De meiden van de Chiro openden deze week hun nieuwe lokalen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium