Het Belang van Limburg

De Petter loopt spierscheu­r op in geheim oefenduel tegen OHL

Kanaries verliezen achter gesloten deuren met 2-1

- Gunter SCHOOFS

STVV speelde een vriendscha­ppelijk duel in en tegen OHL. De wedstrijd ging door achter gesloten deuren. De Kanaries verloren het duel met 2-1. Erger was het uitvallen van Steven De Petter. Een echo bracht een spierscheu­r aan het licht, die hem meerdere weken aan de kant zal houden.

De Kanaries werkten in alle stilte een oefenmatch af in en tegen 1Bploeg OHL. Er werd drie keer dertig minuten gevoetbald, OHL kwam op voorsprong na een vroeg doelpunt van David Hubert. STVV klom wel nog op gelijke hoogte via een schot van Ceballos, maar Kostovski besliste uiteindeli­jk in het voordeel van Leuven.

Ook Koike out

Het negatieve resultaat was bijzaak voor STVV, erger was de blessure voor Steven De Petter. Hij had eerder al last in de bilstreek, maar draafde wel op in Leuven. Intussen bracht een echo een forse scheur aan het licht. De Petter kan daardoor zeker niet aantreden tegen AA Gent nu zondag en zal meerdere weken in de lappenmand liggen. Niet alleen De Petter raakte immers geblesseer­d, ook Koike liep tegen OHL een blessure op. Hij verzwikte zijn enkel.

Kotysch in de kern?

Het is dus uitkijken naar wie Marc Brys naar voren zal schuiven als vervanger voor De Petter in Gent. Komt Sascha Kotysch in de kern? Of kiest de Antwerpse coach van de Kanaries voor Mmaee of Garcia Tena. Opties zijn er genoeg.

 ??  ??
 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? De Petter is een vaste waarde in het team van Brys, maar ligt meerdere weken in de lappenmand.
Foto JEFFREY GAENS De Petter is een vaste waarde in het team van Brys, maar ligt meerdere weken in de lappenmand.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium