Het Belang van Limburg

“Het futsal leeft hier”

Twee clubs uit Hoeselt spelen in de nationale afdelingen

- Jo TREKELS

Met Futsal United Boxberg Genk en ’t Siebelke Hoeselt verwelkomt derde nationale twee nieuwkomer­s uit provincial­e. Vooral de komst van de laatste is opmerkelij­k, want het betekent dat er nu plots twee clubs uit Hoeselt in de nationale afdelingen spelen. En dat pas vijf jaar na de teloorgang van het vroegere Isola Hoeselt. ’t Siebelke werd gesticht in 2005 en debuteert op het nationale toneel. “Geleidelij­k aan zijn we opgeklomme­n, soms als kampioen en soms als tweede”, vertelt speler en penningmee­ster Maarten Fuchs (33), die samen met collega-bestuursle­den Ivan Cilissen en Frank Paesen al van in het prille begin de kar trekt. “Vorig seizoen speelden we tot de laatste speeldag om de titel in eerste provincial­e. We kwamen twee punten tekort tegenover Il Mondo Paal, maar hadden eerder al beslist dat we de stap zouden zetten als we de kans kregen. We starten dit jaar wel zonder ambitie of druk. We willen evolueren, maar het plezier mag nooit verdwijnen.” Tweedeklas­ser Pibo Hoeselt moet zich dus nog niet meteen opmaken voor een gemeenteli­jke derby. “Maar we gunnen hen het allerbeste. Hun coach Pascal Bollen is trouwens een ex-speler”, vertelt Pibo-voorzitter Stefan Robeyns. Zelf is Pibo intussen al aan zijn derde seizoen toe in Hoeselt, nadat het de overstap maakte vanuit Tongeren.

Nog niet beklaagd

“Dat hebben we ons nog niet beklaagd”, vertelt Robeyns. “Het verhaal in Tongeren was op, terwijl zeven van de negen bestuursle­den van Hoeselt zijn. De verhuis gaf ons een nieuw elan. We hebben met Paulus, Wagemans en Vandecaets­beek drie jeugdprodu­cten moeten laten gaan, maar koesteren nu de ambitie om binnen enkele jaren zelf de stap naar eerste nationale te zetten.”

Vergane glorie

Dan zou er pas echt opvolging zijn voor vergane glorie Isola, waarvan de geest toch nog altijd door het dorp waadt.

“Het heeft wat tijdig nodig gehad, maar vorig seizoen trokken we in topmatchen makkelijk 150 supporters”, zegt Robeyns. “Je merkt aan alles dat futsal hier leeft.” Maarten Fuchs van ’t Siebelke bevestigt.

“We hebben nooit het gevoel gehad dat we in de schaduw van Isola stonden. Maar door zelf door te groeien, is de interesse in ons ook gegroeid. Bij thuismatch­en is er soms best veel volk. Niet alleen naaste vrienden of familie, maar ook Hoeseltse liefhebber­s.”

 ?? Foto HBVL ?? ’t Siebelke Hoeselt na hun kampioenen­wedstrijd in 2017.
Foto HBVL ’t Siebelke Hoeselt na hun kampioenen­wedstrijd in 2017.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium