Het Belang van Limburg

Leko niet ongerust over aflopend contract “Club is niet mijn werk, maar mijn thuis”

-

Ruud Vormer in juli, Wesley Moraes op 1 september en Hans Vanaken afgelopen woensdag. Met drie contractve­rlengingen voor drie sterkhoude­rs maakte Club Brugge een statement. Maar één belangrijk­e overeenkom­st loopt wél nog af op het einde van dit seizoen: die van trainer Ivan Leko, de architect van de vijftiende landstitel.

Het lijkt haast ondenkbaar dat er nog geen gesprekken aan de gang zijn tussen Leko en Club, maar de Kroaat hoeft niet per se snel zijn handtekeni­ng te zetten. “Ik ben de meest gelukkige trainer in België”, houdt Leko vervelende vragen af. “Ik ga niet zeven keer per dag bellen naar het bestuur om te weten wat ze van me denken. Ik moet gewoon mijn job doen.” Het lijkt erop dat Leko graag wil doorgaan met Club Brugge, maar ook manoeuvree­rruimte wil als er na een geslaagde Champions League-campagne een topaanbied­ing komt. “Iedereen weet dat Club niet mijn werk is, maar mijn thuis, mijn familie, mijn alles”, zegt Leko. “Maar in voetbal weet je nooit. Vandaag ben ik hier, morgen ben ik misschien ergens anders. Ik geloof dat als je je job goed doet, je op middellang­e termijn komt waar je moet komen. Wat moet gebeuren, zal gebeuren.” Tegen Lokeren geeft Leko achterin de voorkeur aan Brandon Mechele. De ex-verdediger van STVV sukkelde tijdens de voorbereid­ing met een blessure aan de buikspiere­n, maar vanavond vervangt hij Mitrovic. De Kroaat speelde twee keer 90 minuten met zijn nationale ploeg.

Ook Krépin Diatta, lang uit met een polsbreuk, komt vanavond voor het eerste in actie door de onbeschikb­aarheid van Dennis en Cools. Voor de rest plant Leko geen extra wissels met het oog op de Champions League-wedstrijd van dinsdag tegen Dortmund. Hij wil zo veel mogelijk met zijn sterkste elf aantreden. Vrijdag werd overigens de kaap van 21.000 verkochte mini-abonnement­en voor de groepsfase bereikt.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Ivan Leko.
FOTO PHOTO NEWS Ivan Leko.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium