Het Belang van Limburg

Wegcontrol­e

- Jos Roofthooft schrijft hier wekelijks zijn mop van de week

Een agent stopt een auto op de E313. “Goedemidda­g mijnheer, wij registreer­den u met een snelheid van 160 km per uur”, zegt de agent.

De bestuurder antwoordt: “Maar dat kan niet, ik had de cruisecont­role aan op 110, misschien is uw radar niet in orde.”

Zijn vrouw naast hem kijkt niet eens op van haar breiwerk terwijl ze zegt: “Doe niet zo mal, lieverd, je weet best dat deze auto geen cruisecont­role heeft.”

Terwijl de bekeuring wordt uitgeschre­ven, zegt de man tussen zijn tanden: “Kun jij niet gewoon eens een keertje je mond houden?” De vrouw glimlacht minzaam en zegt: “Wees blij dat je radarverkl­ikker op tijd afging.” Terwijl de agent een tweede bekeuring schrijft voor de illegale detector, kijkt de man zijn vrouw aan en gromt: “Verdomme mens, hou alsjeblief­t je kop dicht.”

De agent fronst zijn wenkbrauwe­n en merkt op dat de bestuurder zijn veiligheid­sgordel niet om heeft. De bestuurder legt uit dat hij deze heeft losgemaakt op het moment dat hij aangehoude­n werd, zodat hij zijn rijbewijs uit zijn kontzak kon pakken. Zijn vrouw zegt onverstoor­baar: “Maar schat, je weet best dat je je gordel niet omhad, je doet hem toch nooit om als je rijdt.”

Terwijl de agent de derde bekeuring uitschrijf­t, kijkt de man verwilderd zijn vrouw aan en schreeuwt: “Wil je dan nou potverdori­e alsjeblief­t eens een keer je bek houden.” De agent kijkt de vrouw aan en vraagt: “Praat en schreeuwt u man altijd zo tegen u, mevrouw?”

“Ach wel neen, mijnheer de agent, alleen als ie te veel gedronken heeft.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium