Het Belang van Limburg

Genkies in Haspengouw

Vader Bart Bormans en zoon Kasper samen bij Sint-Truiden

- Guy VOLDERS

Met Hubo Limburg United C – Sint-Truiden staat zondag de eerste Limburgse derby voor Sint-Truiden op het programma. Beide ploegen wonnen hun match op de openingssp­eeldag met duidelijke cijfers. In het bezoekende kamp luistert niet alleen de coach naar de naam Bormans, sinds dit seizoen is ook zoon Kasper actief bij de geelhemden. We schotelde de twee Genkenaars vijf dillema’s voor.

KRC Genk of STVV?

Bart: “Ik denk dat we het hier unaniem over eens zijn, wij zijn echte Genkies! We hebben het druk met basketbal, maar als we tijd hebben supportere­n we wel.” Kasper: “KRC Genk, dus. In onze ploeg supportere­n amper spelers voor STVV, geloof ik. Misschien moeten we de liefhebber­s eens meevragen naar de Luminus Arena (knipoog)?”

Genks burgemeest­er Wim Dries of Truiens Europarlem­entslid Hilde Vautmans?

Bart: Dat is een moeilijke. Toevallig hebben beiden een basketlink: Wim Dries maakte in een ver verleden deel uit van de jeugd van Cosmo Genk. Ik was daar ook nog actief, maar ik had hem nooit in de ploeg. En de man van Hilde Vautmans (Sam Kanefu, nvdr) hielp mijn team enkele jaren geleden de stap naar landelijke zetten. Kasper: Kiezen tussen twee toppolitic­i lijkt me moeilijk, zeker met hun staat van verdienste. Joker dus. Eind deze maand begin ik aan studies politieke en sociale wetenschap­pen in Leuven. Ik koos voor die richting, omdat je er daarna nog alle kanten mee uit kan. Als ik later de kans krijg om mij via de politiek voor een betere samenlevin­g te engageren, zal ik die zeker grijpen. Bart: Hahaha… Dimi depanneerd­e ons vorig seizoen al eens, maar nu heb ik een bredere kern. De pintjes die hij in zijn zaak tapt, zijn ook niet te versmaden. Kasper: Met Dimitri speelde ik nooit samen, maar met Steven ben ik in mijn korte tijd bij STBB wel goed bevriend geraakt.

Workaholic of topsport?

Bart: Ik heb het geluk dat ik op het secretaria­at van de Genkse academie Ga voor kunst samenwerk met mijn vrouw Vera. Zo kan ik mij in mijn vrije tijd vooral focussen op het basketbal. Kasper: Door mijn blessurege­voeligheid hoeft topsport niet meer. Ik ga vol voor mijn studies.

Bart, Hasselt of Hades?

Hades omwille van het verleden en door het feit dat ik er opnieuw bij de jeugd actief ben.

Kasper, Houthalen of Limburg United?

Houthalen, omdat ik er de voorbije drie jaar een mooie tijd beleefde. Dankzij Stefan Sappenberg­hs mocht ik er proeven van tweede nationale. Met de academy van Limburg United won ik ook wel twee finales op het kersttorno­oi in Kortrijk en verloor ik er één. Ik kijk ernaar uit om zondag mijn maatjes Bovy, Lesuisse en Dammen terug te zien.

Dimitri of Steven Audoor?

 ?? Foto KAREL HEMERIJCKX ?? Coach Bart Bormans heeft dit seizoen bij Sint-Truiden zoon Kasper onder zijn hoede.
Foto KAREL HEMERIJCKX Coach Bart Bormans heeft dit seizoen bij Sint-Truiden zoon Kasper onder zijn hoede.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium