Het Belang van Limburg

30, 50, 70 of 80? Verkeersch­aos in Hern en Schalkhove­n

-

In de bocht van de Hernerweg richting Schalkhove­n kalkten onbekenden dinsdagnac­ht een grote 30, in de hoop dat auto- en tractorver­keer zich daaraan zou houden. Maar grappenmak­ers maakten daar woensdagna­cht 80 van. Het cijfer werd ’s namiddags al door de gemeente weggefrees­d. “Niemand snapt het snelheidsb­eleid hier nog”, vindt buurman Stulens.

“Let wel, ik heb het cijfer 30 niet op de weg gekalkt”, vertelt de buurman. “Meer nog, ik vind dat iedereen moet kunnen werken, en dus rijden hier ook tractoren en vrachtwage­ns. Maar men moet zich wel aan de snelheidsl­imiet houden. Onlangs werden de borden weggehaald die aangeven dat zwaar vervoer maximaal 30 kilometer per uur mag rijden. Dat begrijp ik niet.”

Hern voorbij, een halve kilometer verderop, wordt buurgehuch­t Schalkhove­n dan wel weer omzoond met die borden van maximaal 30 kilometer per uur voor zwaar vervoer.

Schepen van Mobiliteit Michel Vanroy (Open Vld) legt uit: “De gemeentera­ad van eind augustus heeft op vraag van de inwoners van Hern unaniem besloten om op de Hernerweg drie wegversmal­lingen te plaatsen die zowel het te snelle auto- als tractorver­keer moeten afremmen. Door die maatregel wordt de zone van 50 kilometer per uur zelfs uitgebreid en kan er geen 70 meer gereden worden. De technische dienst voert momenteel wegwerkzaa­mheden uit en in de voortgang kunnen er wel tegenstrij­digheden te zien zijn.”

 ?? FOTO FRPE ?? Terwijl in Hern de zone 30-borden voor zwaar verkeer zijn weggehaald, staan die er nog wel in Schalkhove­n.
FOTO FRPE Terwijl in Hern de zone 30-borden voor zwaar verkeer zijn weggehaald, staan die er nog wel in Schalkhove­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium