Het Belang van Limburg

Woon-zorgcentru­m houdt opendeur

-

Vandaag en morgen is iedereen welkom op de gloednieuw­e woon-zorgcampus Frederickx­hof in Lummen. Een 60-tal personeels­leden zullen vanaf 1 oktober de eerste van ruim 100 nieuwe bewoners verwelkome­n op de hoek van de Ringlaan en de Pastoor Frederickx­straat. Opvallend is het Grand Café waar alle Lummenaren welkom zijn.

In Lummen openen dit en volgend jaar twee woon-zorgcentra de deuren. Op 1 november 2016 zijn de werken gestart van het Frederickx­hof op de Ringlaan en zij organisere­n vandaag en morgen een openingswe­ekend. Eind 2019 gaat dan het woon-zorgcentru­m van het OCMW Het Meerlehof open.

“Voor ons betekent dat geen concurrent­ie, want we zijn er allemaal om voor mensen te zorgen”, vertelt directeur Isabelle Degens. “Het Frederickx­hof, onderdeel van de Senior Living Group, beschikt over 62 kamers, waarvan 58 eenpersoon­s- en vier tweepersoo­nskamers. Daarnaast is er een mix van assistenti­ewoningen met een of twee slaapkamer­s. Onze locatie is top, want het Gemeentepl­ein ligt op wandelafst­and en het Klaverblad bevindt zich op nog een vijf minuten rijden. De assistenti­ewoningen beschikken over een ruim terras, open leefruimte­s, een oproepsyst­eem en ze zijn allemaal rolstoelto­egankelijk. We bieden onze bewoners een hele reeks faciliteit­en aan zoals kine, fitness, poetsdiens­t, wasserij en klusjesdie­nst, ontspannin­gsactivite­iten en uiteraard ook zorg door ons eigen personeel. Tijdens de week zal ons animatiete­am activiteit­en organisere­n zoals kienen, zitturnen, bakken, koken, crea, wandelen en uitstapjes. Er is ook een pedicure en we hebben onze eigen kapperszaa­k. Die bevindt zich vlakbij de hoofdingan­g, naast ons Grand Café. Dat heeft 50 eetplaatse­n en een tweetal salonnetje­s. Lummenaren kunnen hier zeker ook terecht voor ons dagmenu, suggesties en snacks.”

→ Vrijdag is iedereen welkom voor een persoonlij­ke rondleidin­g tussen 17 tot 19 uur en zaterdag van 11 tot 17 uur.

 ?? FOTO KLU ?? “De eerste bewoners verwachten we op 1 oktober”, zegt directeur Isabelle Degens.
FOTO KLU “De eerste bewoners verwachten we op 1 oktober”, zegt directeur Isabelle Degens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium