Het Belang van Limburg

Unieke collectie oldtimers onder de hamer

Deel opbrengst gaat naar goede doel

- Ruben STEEGEN

Winnende nummers:

3 - 7 - 9 - 10 - 20 - 27 - 32 - 33 - 34 - 38 - 43 - 44 - 46 - 49 - 50 - 52 - 53 - 54 - 56 - 59

Winnende nummers: 0 - 3 - 4

In Kortessem worden nog tot en met 25 september acht oldtimers geveild voor het goede doel. “Stuk voor stuk pareltjes die jaren stof hebben liggen happen in een oude schuur”, zegt Frédérique Gouverneur van het Limburgse GT Classic Center. “Op vraag van de dochters van de eigenaar schenken we een deel van de opbrengst aan Kom op tegen Kanker.”

Een Mercedes Heckflosse uit 1967, een authentiek Kevertje, een Mini Leyland uit 1979... het waren jarenlang de schatten van een fervente Zuid-Limburgse verzamelaa­r, veilig opgeborgen in een grote schuur. “Omdat de man intussen samen met zijn vrouw naar een zorgcentru­m is verhuisd en alles weg moest, heeft een van de dochters ons enkele weken geleden gevraagd om een kijkje te komen nemen”, zegt Frédérique, die gespeciali­seerd is in veilingen van oldtimers.

Wat hij in de schuur aantrof, overtrof zijn stoutste verwachtin­gen. “Stuk voor stuk authentiek­e oldtimers van een fanatieke autoliefhe­bber. Een unieke vondst. De dochters van de eigenaars vertelden ons dat deze wagens zijn schatten waren, en we hebben ze met veel zorg uit de schuur gehaald.”

Nog tot en met 25 september worden de wagens online geveild. Wie de classics live wil bewonderen, kan dat op 20 september tijdens de nocturne van het GT Classic Center in Kortessem. “De oldtimers worden sowieso verkocht. Er is geen minimumpri­js die moet worden gehaald.”

Wat deze veiling voor Frédérique en medezaakvo­erder Jeroen Tilkin zo bijzonder maakt, is de emotionele waarde van de auto’s voor de familie. “Daarom hebben we beslist om 5 procent van onze omzet aan het goede doel te schenken. De eigenaars hebben gekozen voor Kom op tegen Kanker, omdat een van de dochters jarenlang tegen kanker heeft gevochten.”

Hoeveel de bieding zal opbrengen, is volgens de veilingmee­sters moeilijk in te schatten. “Het gaat om prachtige oldtimers, maar ze zijn niet allemaal in even goede staat.” Het hoogste bod, voor een Peugeot Cabrio uit 1986, staat momenteel op 1.350 euro.

→ Bieden kan nog tot 25 september op

www.hammertime.be

 ?? FOTO MICHEL STEENSELS ?? De oldtimers lagen jarenlang stof te happen in een schuur, maar worden nu aan de hoogste bieder verkocht. “Het zijn stuk voor stuk pareltjes”, zegt Frédérique van het Limburgse GT Classic Center.
FOTO MICHEL STEENSELS De oldtimers lagen jarenlang stof te happen in een schuur, maar worden nu aan de hoogste bieder verkocht. “Het zijn stuk voor stuk pareltjes”, zegt Frédérique van het Limburgse GT Classic Center.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium