Het Belang van Limburg

Lisa Del Bo brengt hulde aan de Heer met nieuw project

-

‘Lisa Gelooft’, zo heet het nieuwe project van Lisa Del Bo. Met kerkconcer­ten en een album met religieuze liederen wil ze tonen “hoe gelukkig haar geloof haar maakt”. Ze staat daarmee niet alleen in Vlaanderen.

“Een langgekoes­terde droom die in vervulling gaat”, zo noemt Lisa Del Bo haar project ‘Lisa Gelooft’. De Bilzense zangeres stak nooit onder stoelen of banken dat ze gelovig is en wendt de Heer nu ook aan voor profession­ele doeleinden. Vanaf 12 oktober geeft ze vijf unieke kerkconcer­ten, in elk van de vijf Vlaamse bisdommen. Daarin zal ze naar eigen zeggen “een selectie brengen van de mooiste religieuze liedjes, aangevuld met nummers die de boodschap van vertrouwen, verdraagza­amheid, hoop en liefde voor elkaar uitdragen”. Daarbij dus ook een hoop ‘klassieker­s’, zoals ‘Onze Vader’ en ‘Ave Maria’.

Het project is een samenwerki­ng met uitgeverij Halewijn, die Kerk & Leven verdeelt en dit jaar haar 65-jarige bestaan viert. ‘Lisa Gelooft’ wordt bovendien ook vertaald in een gelijknami­g album, dat verschijnt op de dag van haar eerste concert. Haar goede vriend Bart Herman schreef enkele “spirituele en inspireren­de teksten”, en uitkijken is het ook naar het nummer ‘Aan Mijn Lieve, Kleine Liza’: dat lied is gebaseerd op een liefdesged­icht dat haar vader als jonge kerel schreef voor haar moeder. “Mijn geloof maakt me gelukkig en geeft me vertrouwen. Ik wil dat niet wegsteken. Ik wil gewoon meegeven hoe fijn het is te weten dat er iemand is die altijd bij je staat en met je meegaat”, zegt ze. Ze maakt graag de vergelijki­ng met Romelu Lukaku, die na de wedstrijd BelgiëPana­ma “de handen ten hemel richtte en in gebed verzonken zat”. “Maar wees gerust, ik heb geen enkele behoefte om bekerend of belerend te zijn.” (lacht)

 ?? Foto ISOPIX ?? Met haar nieuwe album en tournee verkondigt Lisa Del Bo haar geloof.
Foto ISOPIX Met haar nieuwe album en tournee verkondigt Lisa Del Bo haar geloof.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium