Het Belang van Limburg

Een hap theater voor 250 gram voedingswa­ren

-

Dans in een hotelkamer

Een onbekende ontmoeten in een anonieme hotelkamer heeft vaak onprettige bijklanken. Maar bij danseres Nelle Hens draait het om ‘ont-moeten’: niks moet. Zij moet niet dansen, u moet ook niks, maar zij geeft u een dans, helemaal voor u alleen in hotel De Venne. Een afspraak maken moet u doen in C-Mine zelf.

Noch vlees, noch vis

Looienaar Simon Allemeersc­h brengt met gezelschap Lucinda Ra een bonte mix in ‘Grondwerk’. U schuift mee aan tafel terwijl er rond u animatie, film en korte voorstelli­ngen te zien zijn. Of u gaat in dialoog met de makers, het kan allemaal. Entree: 250 gram voedingswa­ren (geen vis, vlees of alcohol). U eet mee van het resultaat dat daarmee wordt bereid.

Massage van oma

Zaterdag is kinderdag, met onder andere ‘Massage Collage’ waarbij kinderen, ouders en grootouder­s samen al masserend aan de slag gaan onder leiding van Katrien Oosterlinc­k. Relaxed weer naar buiten.

Gezocht: staart

Maxime Storms brengt met ‘Brother Blue’ compleet absurd theater in een taal die alleen hij verstaat. Hij zoekt zijn staart en iedereen is verdacht. Ook hijzelf.

Geen gsm-bereik

Vorig jaar presenteer­de Kevin Trappeneer­s ‘Antenna’ op C-Takt, een metershoge antenne die de digitale wereld buitensloo­t. Weg gsm-bereik. Redelijk illegaal. Nu gaat het dan ook over manipulati­e: wie trekt er aan de touwtjes van die signaalzen­ders, en bestaan er überhaupt nog plaatsen waar geen onzichtbar­e signalen door de lucht schieten maar enkel rust heerst, weg van de constante honger naar digitale bevredigin­g?

Zwevende tafels

C-Takt sluit af met de 20 minuten durende performanc­e ‘Stasis’ van kunstenaar Ruben Bellinkx. 34 mannen houden vier tafels in hun mond terwijl ze samen een piramide vormen. Hoe Bellinkx het flikt mag u zelf proberen te achterhale­n in de grote theaterzaa­l van C-Mine. → C-Takt#2, van 14/9 tot en met 23/9, C-Mine

Cultuurcen­trum Genk

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium