Het Belang van Limburg

Dubbelslag voor Eén: Gouden Roos voor ‘Down the road’ en ‘Sorry voor alles’

-

Zowel de reportager­eeks ‘Down the road’ als het spelprogra­mma ‘Sorry voor alles’ zijn er in Berlijn immers in geslaagd een prestigieu­ze Gouden Roos in de wacht te slepen.

En of vreugde was toegestaan, gisteren bij Eén. In ‘Down the road’, van productieh­uis Roses Are Blue, gaat Dieter Coppens op roadtrip met zes mensen met het syndroom van Down. Onlangs nog raakte bekend dat er een tweede seizoen van de docureeks op komst is. Het programma werd genomineer­d in de categorie Reality and Factual, en scoorde beter dan Deense, Zweedse en Nederlands­e concurrent­en. Met de prijs voor ‘Down the road’ mocht Eén zich al op de borst kloppen, want in het verleden behaalden slechts drie Vlaamse programma’s een Gouden Roos: ‘Wat Als?’ in 2013, ‘Benidorm Bastards’ in 2010 en ‘De Mol’ in 2000. Toch haalde de zender niet veel later al een tweede slag thuis, want ook het spelpro- gramma ‘Sorry voor alles’ kaapt een Gouden Roos weg. In ‘Sorry voor alles’, genomineer­d in de categorie Game Show, wordt een gewone Vlaming gedurende een maand gevolgd met behulp van een verborgen camera. Het Eén-programma, gepresente­erd door Adriaan Van den Hoof, is een productie van Warner Bros België en won eerder al een Emmy Award.

Het VTM-programma ‘Ge hadt erbij moeten zijn’ was eveneens genomineer­d, maar moest in de categorie Comedy de duimen leggen voor een Zweedse productie. De Gouden Roos bekroont “originalit­eit, kwaliteit en creativite­it in amusements­programma’s in tv en nieuwe media”. De 57ste editie van de prestigieu­ze prijzen vond dit jaar in Berlijn plaats.

 ?? FOTO VRT ??
FOTO VRT
 ??  ?? Zowel ‘Down the road’ als ‘Sorry voor alles’ vielen in de prijzen inBerlijn.
Zowel ‘Down the road’ als ‘Sorry voor alles’ vielen in de prijzen inBerlijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium