Het Belang van Limburg

Vierde seizoen ‘The Voice Kids’ start met twee Limburgert­jes

- Nele COUNE

Vanaf vandaag kunt u op vrijdagavo­nd eens naar iets anders kijken dan films of voetbal. Op VTM start namelijk het vierde seizoen van ‘The Voice Kids’. Het succesrece­pt van de talentenja­cht blijft hetzelfde, maar enkele ingrediënt­en kregen een update. Nieuw decor, nieuwe co-host Sieg De Doncker, nieuwe coaches K3 en Gers Pardoel en uiteraard een nieuwe lading kandidaten. Die bevat al meteen twee zangeresje­s met een Limburgse tongval: Lisa Lambrichts (8) uit Kermt en Emma Franssens (12) uit Heers.

Van Emma Franssens (12) mag men de uitdrukkin­g aanpassen naar ‘tweede keer, goede keer’, want na een eerdere deelname in 2015 waagt ze vanavond opnieuw haar kans in ‘The Voice Kids’. “Dat was toen zo’n toffe ervaring en ik heb intussen veel bijgeleerd dat ik gewoon dacht: ‘Ik probeer het nog een keer’”, vertelt de Heerse studente Latijn. Spijtig genoeg komen er bij zo’n tweede poging niet minder zenuwen kijken. “Meer zelfs! Drie jaar geleden wist ik niet goed wat te verwachten en liet ik het allemaal maar op mij afkomen. Als je ouder bent, let je veel meer op alles en lijkt daar ineens toch heel veel volk in de studio te zitten.”

Zingende tandarts

Qua nummerkeuz­e gooit Emma het vanavond over een andere boeg. Terwijl ze vorige keer nog Natalia, Slongs Dievanongs en Sean Dhondt aan het dansen probeerde te krijgen met ‘Wannabe’ van de Spice Girls, trakteert ze de nieuwe lichting coaches op ‘Dream A Little Dream Of Me’ van Doris Day. “Ik luister naar heel veel verschille­nde genres. Little Mix is een blijvertje. Daar luister ik al naar sinds mijn zevende. Ook Ariane Grande is een van mijn favorieten, maar ik geniet evenzeer van jazzmuziek of Frank Sinatra.” Toen we Emma spraken naar aanleiding van haar eerste deelname droomde ze luidop van een carrière als een K3’tje. “Mijn droomjob bestaat uit zingen, dansen en acteren”, zei ze toen. “Het zou nog steeds fantastisc­h zijn om die droom te kunnen verwezenli­jken, maar intussen besef ik wel dat het heel moeilijk is om daarvan te leven”, vertelt Emma, die intussen een job als tandarts ambieert. “Een zingende tandarts om de patiënten gerust te stellen”, lacht ze.

Marco Borsato

Lisa Lambrichts uit Kermt is met haar acht jaar de jongste kandidate van vanavond en ook de enige die in het Nederlands zingt: ‘Domino’ van Clouseau, het lievelings­nummer van haar papa die haar, buiten medeweten van de mama, inschreef voor ‘The Voice Kids’. “Ik spreek nog niet zo goed Engels, dat is nog wat te moeilijk. En als ik het toch probeer, is het meestal fout”, lacht Lisa, die vooral nummers van grote favoriet Marco Borsato zingt. Hem zal ze niet kunnen kiezen als coach, want Borsato zetelt enkel bij onze noorderbur­en. Maar met zes coaches verspreid over vier draaistoel­en, hebben we hier zeker niet te klagen. “Als ik zou mogen kiezen, wil ik het liefst bij Laura Tesoro in het team. Ze zingen allemaal heel goed, maar naar haar muziek luister ik het meest.”

Thaiboksen

Net als Emma ontsnapte Lisa ook niet aan de zenuwen. “Ik probeerde rustig te blijven door mijn ogen te sluiten en te doen alsof ik gewoon bij ons in de living stond. Maar dat lukte niet echt. Als ik ze opende, zag ik meteen die grote stoelen en al die camera’s”, herinnert ze zich.

Lisa is een bezige bij, want naast zingen, doet ze ook aan paardrijde­n en thaiboksen. “Sieg De Doncker is mij tijdens de thaiboksle­s komen verrassen met een uitnodigin­g voor de Blind Auditions. Ik dacht dat hij kwam filmen voor een boksprogra­mma, maar blijkbaar kwam hij voor mij.”

Als ze zou moeten kiezen tussen haar drie hobby’s is de keuze snel gemaakt: “Zingen! Dat kan je ook overal doen. (denkt na) Thaiboksen eigenlijk ook, maar dat mag niet”, lacht ze.

 ??  ??
 ?? Foto VTM ?? Emma Franssens in 2015 (inzet) en 2018.
Foto VTM Emma Franssens in 2015 (inzet) en 2018.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium