Het Belang van Limburg

Opvallende naam in Herstappe

-

HERSTAPPE - In ’s lands kleinste gemeente, Herstappe, bleek vorige week dat er dan toch verkiezing­en komen. Uitdager Leon Lowet rekent daarvoor op een opvallende kandidaat: oudgemeent­esecretari­s Dragan Marcovic.

De 72 stemgerech­tigden krijgen de keuze tussen de lijst van uittredend burgemeest­er Claudy Prosmans en die van zijn uitdager Leon Lowet. Prosmans stond zaterdagoc­htend al om 9 uur aan het gemeentehu­is om zijn lijst ‘Herstappe+’ in te dienen bij de vrederecht­er. De lijst telt vier kandidaten. Pas vrijdagavo­nd om 23 uur kon Prosmans de vierde kandidaat overtuigen mee te doen. Opponent Leon Lowet, lijsttrekk­er van Gemeentebe­langen, trekt met een volledige lijst (zeven kandidaten) naar de kiezer. Hij kwam om 13.30 uur de lijst deponeren, met daarop een opmerkelij­ke kandidaat: oud-gemeentese­cretaris Dragan Marcovic. “Vroeger stond hij ‘aan de andere kant’, maar we willen samen verdergaan voor het goede van Herstappe. Hij heeft vastgestel­d dat het de laatste jaren hier niet goed draait.”

Bij de partij van Lowet zijn ze niet verrast dat Marcovic opkomt. “Hij wou ook bij ons opkomen. Donderdag zag ik zijn auto echter aan het huis van Leon staan. We hebben lang op een verzoening gewacht, maar donderdag is de beslissing gevallen om met een aparte lijst op te komen.” Beide lijsttrekk­ers vrezen dat het een spannende kiesstrijd zal worden met een 4-3 of 3-4 uitslag, maar veel campagne zal er volgens de partijen niet worden gevoerd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium