Het Belang van Limburg

22 ongevallen aan overwegen spoor in eerste helft van 2018

Goed voor gemiddeld 102 minuten vertraging per dag

- Joos MEESTERS

HASSELT - In de eerste helft van 2018 hebben 22 ongevallen plaatsgevo­nden aan overwegen op het Belgische spoorwegne­t. Daarbij vielen drie doden. In dezelfde periode een jaar eerder gebeurden 29 ongevallen en vielen vier doden. Dat blijkt uit cijfers van spoorinfra­structuurb­eheerder Infrabel.

Van de 22 ongevallen in de eerste helft van 2018 vonden er 17 plaats in Vlaanderen: Antwerpen (8) gaat Oost-Vlaanderen (6) en West-Vlaanderen (3) vooraf. De drie dodelijke slachtoffe­rs waren twee fietsers en een automobili­st. De belangrijk­ste oorzaken van ongevallen aan overwegen zijn volgens Infrabel onvoorzich­tig gedrag en het niet naleven van verkeersre­gels.

In Limburg vond in de eerste helft van 2018 nog geen enkel ongeval plaats aan een overweg. In heel 2017 was dat er eentje, zonder slachtoffe­rs. Een sluitende verklaring voor de goede score van Limburg is er niet. “Limburg heeft minder overwegen, maar het is niet zo dat er daarom per definitie minder ongevallen gebeuren”, zegt woordvoerd­er Frédéric Petit van Infrabel. “Zowel in 2014 als 2015 vonden er bijvoorbee­ld vier ongevallen plaats, met respectie-

Limburg heeft minder overwegen, maar het is niet zo dat er daarom per definitie minder ongevallen gebeuren

Frédéric PETIT Woordvoerd­er Infrabel

 ?? Foto BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Op de stand van Infrabel ervaart u hoe het voelt als een trein op je afstormt.
Foto BOUMEDIENE BELBACHIR Op de stand van Infrabel ervaart u hoe het voelt als een trein op je afstormt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium