Het Belang van Limburg

“Klanten kunnen mij niet bereiken”

-

LANAKEN/GENK - Vorig jaar werd de Easy Switch procedure ingevoerd om het overschake­len van de ene naar de andere operator makkelijke­r te maken. In theorie regelt uw nieuwe operator alles, zelf merkt u nagenoeg niets van de overgang. In de praktijk verloopt die switch toch niet altijd even vlot. Onze redactie kreeg op korte tijd meerdere klachten over de overstap naar Orange, die soms maanden kon aanslepen.

Op het adres van zijn praktijk sloot kinesist Johan Vaes uit Lanaken in december vorig jaar een contract af met Orange. Daarvoor was hij klant bij Proximus. “Ik sloot bij Orange een contract af voor gsm, telefoon en internet”, vertelt Vaes. “Verschille­nde keren kwam er iemand langs, maar nooit geraakte de installati­e in orde. Daar kreeg ik ook nooit een duidelijke verklaring voor. In totaal ben ik nu al zo’n negen maanden aan het wachten op de overschake­ling.” “Uiteindeli­jk kwam er iemand langs, en sindsdien is alles afgesloten. Ik zit nu al twee weken zonder internet en telefoon. Ik werk nog met een vaste lijn, mijn gsm-nummer is niet algemeen bekend. Mijn klanten kunnen mij dus niet bereiken. Dit is broodroof voor iemand als ik. Ik probeerde Orange meerdere keren te bereiken, maar de uitleg die ik krijg is telkens vaag.” Ook Max Giammorcar­o uit Genk contacteer­de onze redactie met een gelijkaard­ig probleem. Toen hij via Facebook gecontacte­erd werd door een vertegenwo­ordiger van Orange, besloot ook hij de overstap te maken naar de operator. Pas drie weken later kwam er een technicus langs. Die bracht de televisie en gsm-abonnement­en van Giammorcar­o in orde, maar internet bleef uit. Als reden kreeg de man te horen dat “Telenet het signaal niet vrij gaf ”. Na het laatste bezoekje van de technieker zit de Genkenaar al meer dan een week zonder internet.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Kinesist Johan Vaes is tevreden: na twee weken zonder telefoonaa­nsluiting kunnen zijn klanten hem eindelijk weer bereiken op zijn vast toestel.
FOTO JEFFREY GAENS Kinesist Johan Vaes is tevreden: na twee weken zonder telefoonaa­nsluiting kunnen zijn klanten hem eindelijk weer bereiken op zijn vast toestel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium