Het Belang van Limburg

“Te slordig met kansen omgesprong­en”

Bryan Heynen vervangt geschorste Malinovsky­i met verve

-

Door de schorsing van Ruslan Malinovsky­i versierde Bryan Heynen tegen Anderlecht zijn derde startbewij­s. De stijlvolle Maaslander ontgoochel­de niet. Hij liep een halve marathon, ging voorop in de strijd tegen Trebel en co en was meermaals dichtbij een verdiend doelpunt.

“Ik merk dat ik stappen vooruit gezet heb”, stelt Heynen met voldoening vast. “De match zat lang op slot. Maar die goal vlak na de pauze brak de partij definitief open. Hadden we nog een tweede keer gescoord, zou er sneller meer rust gekomen zijn.”

In een weinig kansrijke eerste helft promoveerd­e Heynen zichzelf tot gevaarlijk­ste Genkenaar. Tot drie keer toe drong hij diep door in vijandelij­k gebied.

“Ik ben slordig met die kansen omgegaan”, slaat hij mea culpa. “De trainer had gevraagd geregeld te infiltrere­n. Dan is het jammer dat ik niet beter kon afwerken.”

Vat leeg

Bryan Heynen had in Oostende en thuis tegen Waasland-Beveren een basisstek. Meer zat er tot nu toe niet in.

“Het is niet dat ik ongeduldig begon te worden. Maar toch heb ik er een gesprek over gehad met de trainer. Hij zei me dat er zeker nog speelkanse­n zouden komen. Daarom ben ik op training altijd keihard blijven werken. Dan is het mooi dat ik nog eens aan spelen toe kom. Met het drukke programma dat ons wacht, zullen er nog wel kansen volgen.” Heynen slaagde cum laude in zijn zoveelste dépannage-opdracht. Vijf minuten voor tijd kreeg hij een applausver­vanging. “Het deed deugd dat de supporters m’n match naar waarde wisten te schatten. Ik moet toegeven dat het vat leeg was. Dat is ook normaal. Ik had wel 90 minuten gespeeld bij de nationale beloften. Maar dat is toch een ander ritme dan tegen Anderlecht.”

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? In de eerste helft was Heynen de gevaarlijk­ste man.
Foto JEFFREY GAENS In de eerste helft was Heynen de gevaarlijk­ste man.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium