Het Belang van Limburg

“Nog niet over prijzen spreken”

-

Zo hard hij vocht om de Genkse fans opnieuw te laten dromen, zo vol ging coach Clement zaterdag in het feestgedru­is op de rem staan. “We zitten met veel onervaren jongens. Ik ben heel benieuwd hoe lang ze dit nog kunnen volhouden.”

“Ik vind het niet belangrijk om te zeggen of de overwinnin­g verdiend was. Ik ben in de eerste plaats blij dat we gewonnen hebben”, stelde Clement. “Anderlecht, dat enorm aanvallend speelde tegen ons, creëerde uiteraard ook zijn kansen. Het is mooi dat we nu bewezen hebben dat we echte topploegen het vuur aan de schenen kunnen leggen. In verdedigen­d opzicht had Anderlecht zich volledig aangepast aan ons spel, een groot compliment voor mijn spelers. Het is niet evident om te winnen van een kwalitatie­f sterk Anderlecht en al zeker niet op de manier waarop we het gerealisee­rd hebben.”

Piepjong

Clement blijft op zijn hoede voor een vormdip en gaat niet mee in de euforie.

“We moeten nu blijven bevestigen. In de eerste plaats de voeten op de grond houden en keihard blijven werken. Alleen dan kan het wel eens een mooi seizoen worden. Maar vergeet niet dat Genk de op één na jongste selectie heeft en het zesde budget. We moeten in het begin van de competitie niet over prijzen spreken. Deze groep is het niet gewoon om dit om de drie dagen op de mat te leggen. We gaan alvast de strijd aan om in het spoor te blijven van topploegen als Anderlecht, Club Brugge en Standard. In maart of april zullen we zien of we daarin geslaagd zijn.”

Sfeer van oude dagen

De Luminus Arena geraakte uiteindeli­jk net niet uitverkoch­t. “Dit soort wedstrijde­n zijn een trigger om het stadion vol te krijgen. Het was de ambiance van de oude dagen. Ik voelde tijdens de wedstrijd echt de synergie met de supporters. Ook de spelers voelden dit aan.”

“Zag je hoe Dewaest na zijn doelpunt zijn ploegmaats en het publiek erbij betrok? Of ik bijna werd omver gegleden door hem? (lacht) Ik heb tijdens mijn carrière tackles leren ontwijken. Het was toch een memorabele avond. Twintig jaar geleden was de laatste keer dat Genk won van Anderlecht in de reguliere competitie met kapitein Domenico Olivieri. Zaterdag was dat met Alejandro Pozuelo, een tijdperk is nu afgesloten. Die verbazende statistiek is eindelijk van de tabellen geveegd. Dat maakt mij alleen maar meer blij.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium