Het Belang van Limburg

Geluk(kig)

- Marnik GEUKENS

Ban elke emotie en strip de topper tot op zijn naakte voetbalkwa­liteiten. Dan krijg je niet de topmatch die Hein Vanhaezebr­ouck zag om de weerklank van de 1 op 9 van Anderlecht te doen verstommen. Daarvoor werden vooral voor rust te veel technische fouten gemaakt. Zo zetten de verdediger­s de toon.

Dat deden ze ook na de rust. Een indrukwekk­ende Lucumi het nieuwste Genkse goudhaantj­e komt uit Colombia opende knap op Pozuelo, de onversaagd­e Dewaest brak de Brusselse vloek. Mede omdat ook Dimata beter verdedigde dan aanviel, alleen haalde hij wel de poging van zijn eigen ploegmaat Makarenko van de lijn.

De tweede helft was een stuk beter dan de eerste, met een hoog tempo en een open strijd. Een pluim op de hoed van beide coaches, die zich zelden of nooit wegsteken. De passie werd sporadisch begeleid door flitsen van pure klasse, de topper werd zijn naam waardig. Uiteindeli­jk was de Genkse zege niet onverdiend. Hoogstens een beetje gelukkig maar een gezonde portie geluk dwing je zelf af. Door te voetballen met een groot hart, niet op een vuile meter te kijken en steken van een ploegmaat op te rapen.

Alleen door die mentalitei­t te koppelen aan het jeugdige talent, staat KRC Genk weer waar het wil staan.

Het wordt geapprecie­erd door de aanhang, die de weg naar het stadion lijkt te hebben teruggevon­den. De trein staat weer op de rails, de kloof met de nummer zeven bedraagt al evenveel punten.

Geluk maakt gelukkig.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium