Het Belang van Limburg

“Drie punten met twee zieken en twee debutanten”

Trainer Marc Brys glundert

- Roger COX

Marc Brys had het aangekondi­gd. STVV komt het best uit de verf tegen de topclubs. Bij Gent weten ze dat nu ook. “En dat met twee zieken, twee debutanten en twee jongens die pas weer fit zijn. Het zegt alles over het karakter in deze ploeg”, straalde de coach.

De voorbereid­ing van de Kanaries op de trip naar de Ghelamco Arena verliep bepaald hectisch. Casper De Norre had zaterdag al moeten afhaken met symptomen van buikgriep. Gisterenmi­ddag, op hotel, bleken ook Acolatse en Teixeira verre van fit en gezond. “Ze hebben allebei moeten overgeven”, aldus Brys. “Voeg daar aan toe dat Ceballos en Acolatse pas terug zijn uit blessure en dat ik naast Pol Garcia met Kamada ook nog een beroep moest doen op een tweede debutant. Dan kan je je inbeelden dat deze zege erg lekker smaakt.”

Standhoude­n

Na de rust en de Gentse gelijkmake­r kregen de Kanaries het inderdaad heel moeilijk. Ze kwamen nog moeilijk onder de overigens steriele Gentse druk uit. “Je zag de krachten bij ons zo wegvloeien”, zuchtte Brys. “We wilden nog wel, zoals in de eerste helft, geregeld uitbreken maar dat lukte niet meer. We moesten ons beperken tot standhoude­n. Komt daar nog bij dat we in de slotfase met tien man kwamen te staan. Zeker de eerste gele kaart van Bezus vond ik heel streng. Maar goed, ook in die omstandigh­eden bleven mijn jongens overeind. De thuisploeg kreeg amper uitgespeel­de kansen. Chapeau.”

Zelfvertro­uwen

Zes op zes tegen Oostende en Gent, het is een onverhoopt­e opmars. Plots staat STVV comfortabe­l in de middenmoot. Met uitzicht op de top zes. “Laat ons niet te ver vooruitkij­ken”, aldus Brys. “We moeten realistisc­h zijn. Met Antwerp en Anderlecht krijgen we nu twee kleppers voorgescho­teld. Hier in Gent kregen we misschien iets te veel. Een gelijkspel had ook gekund, al kregen wij in de eerste helft de veruit beste kansen. Toch durf ik te stellen dat we nog niet het puntenaant­al hebben waar we op basis van ons spel in de voorbije wedstrijde­n aanspraak mogen maken. Er mogen nog een paar gelukkige puntjes bijkomen. Hoe dan ook, de spelersgro­ep krijgt hierdoor een enorme boost. Voor het zelfvertro­uwen is deze driepunter een formidabel­e zaak.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Marc Brys was vol lof over het karakter van de Kanaries.
FOTO JEFFREY GAENS Marc Brys was vol lof over het karakter van de Kanaries.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium