Het Belang van Limburg

“Tiki-taka en catenaccio”

Debutant Pol Garcia hield stand tegenover Limbombe

-

Zijn eerste voetbalsch­oenen versleet hij in eigen land, bij de jeugd van onder meer Barcelona. Daarna speelde hij zeven jaar in Italië. Het was aan hem te zien. Pol Garcia, die andere debutant bij STVV, is een stugge verdediger met goeie voeten. “Een combinatie van tiki-taka en van catenaccio”, glunderde de Spanjaard.

Hij had er lang op moeten wachten. “Niet makkelijk”, slaakte hij een diepe zucht. Maar door de ziekte van Casper De Norre mocht hij in Gent wel zijn debuut maken. “Niet fijn voor Casper. Maar ik wil elke kans die ik krijg, met beide handen grijpen.” Dat deed hij. Tegen de nochtans pijlsnelle Stallone Limbombe gaf Garcia geen krimp. “Ik wist zaterdag al dat de kans bestond dat ik zou spelen. Zondag kreeg ik de bevestigin­g. Dat zorgde wel voor wat stress. Maar in Barcelona heb ik leren uitverdedi­gen en in Italië ligt de klemtoon op het tactische, verdedigen­de werk. Ik beheers beide eigenschap­pen. Al bij al ben ik tevreden. Er was me ingefluist­erd dat die Limbombe pijlsnel is. Zelf ben ik dat niet zo. Dus moest ik altijd goed positie kiezen. Dat ging aardig. Zeker als je bedenkt dat linksachte­r niet mijn normale stek is. Ik ben opgeleid voor een centrale positie.” Polyvalent­ie die hem allicht nog van pas zal komen. Met zijn verleden bij Juventus en een aantal clubs uit de Serie B moet hij in de Belgische competitie meekunnen.

“Al vind ik het niveau van deze competitie best goed”, besloot Garcia. “Loopvermog­en is hier absoluut nodig, want het spel golft vaak snel over en weer.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium