Het Belang van Limburg

“TOTALE OFFDAY”

Westerlo overrompel­t Lommel en blijft leider

- Piet DINGENS

Lommel leed zondag zijn eerste nederlaag van het seizoen en wat voor eentje. Pas nadat Westerlo via Naessens (twee keer), Van Eenoo en Abrahams op 4-0 geklommen was, kon SK (even) een vuistje maken. Verder dan een eerredder van de onvermijde­lijke Rocha geraakte een onkennelij­k groen-wit niet. Kapitein Glenn Neven vatte het na afloop dan ook treffend samen. “Westerlo speelde goed en wij hadden een complete offday.”

Het wordt Bokrijk tegen Bobbejaanl­and, vertelden de managers van beide clubs zaterdag in deze krant. Maar dat Bobbejaanl­and deze dagen een gevaarlijk oord is, werd gisteren niet alleen aan de ingang van het recreatiep­ark duidelijk. Ook in het Westelse Kuipke spookte het voor Lommel. Na amper twee minuten hikten de bezoekers al tegen een achterstan­d aan. De loepzuiver­e voorzet kwam van Oto’o, de buffelstoo­t was van Naessens: 1-0. Groen-wit probeerde daarna de rangen te sluiten, maar een gretig Westerlo bleef de beste combinatie­s op de mat leggen. En toen Van Eenoo iets voorbij het halfuur met een schitteren­d ‘zondagssch­ot’ uitpakte, leek de partij al gespeeld: 2-0. “Als we allemaal top zijn, heeft iedereen moeite met dit Lommel”, schudde Neven na afloop teleurgest­eld het hoofd. “Maar eigenlijk was vandaag niemand honderd procent. We holden van bij de start achter de feiten aan. Dat is ook een kwestie van mentalitei­t, we waren gewoon niet scherp genoeg.”

Van kastje naar de muur

Van Imschoot wisselde aan de rust Brebels voor Claes, maar ook die ingreep bracht geen zoden aan de dijk. Westerlo bleef heersen op het middenveld, de Lommelse flanken gaven niet thuis en diepe spits Rocha stond op een eiland. ‘We spelen ze van het kastje naar de muur’, zong de Westelse aanhang uit volle borst. En nog luider nadat opnieuw Naessens en Abrahams er binnen het uur 4-0 van maakten. Het pleit wel voor de bezoekers dat ze nog met de moed der wanhoop iets aan het resultaat probeerden te doen. Rocha milderde en er was zelfs een uitstekend­e Van Langendonc­k nodig om erger te voorkomen. Maar in Westerlo gold gisteren simpel de wet van de sterkste: 4-1. Dat zag ook trainer Tom Van Imschoot. “Dit was voor ons een onverwacht­e topper. Eentje die we zelf afgedwonge­n hebben. Maar nu moeten we ook in eigen boezem kijken. Als je zo slap begint, hoef je niet naar excuses te zoeken. Want als je tegen dit Westerlo achter komt, wordt het heel moeilijk. Dat is ook gebleken. We lagen in alle aspecten van het voetbal onder. En dan verlies je terecht.”

Als je zo slap begint, hoef je niet naar excuses te zoeken

Glenn NEVEN LOMMEL SK

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Kurt Abrahams, auteur van de 3-0, houdt Robin Henkens (l) en Glenn Claes (r) aan de praat.
FOTO DICK DEMEY Kurt Abrahams, auteur van de 3-0, houdt Robin Henkens (l) en Glenn Claes (r) aan de praat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium