Het Belang van Limburg

Wout Van Aert valt, Lars van der Haar profiteert

-

Als een vis in het water voelde Wout van Aert zich op de eerste cross van het seizoen. Op en rond de Kapelmuur fietste hij de ploegperik­elen van zich af, maar door een val en kapotte derailleur werd het toch geen zege. Quinten Hermans eindigde als zevende.

Door de afwezighei­d van Mathieu van der Poel stond het in de sterren geschreven dat Wout van Aert op de flanken van de Muur van Geraardsbe­rgen de eerste cross van het seizoen zou domineren. Dat was ook zo maar op twee ronden van het einde, met veertig seconden voorsprong, kwam hij ten val. “Misschien door concentrat­ieverlies, dat neem ik mij kwalijk”, zei Van Aert, die zaterdag zijn 24ste verjaardag vierde. “Die val op zich was niet erg, ik had genoeg voorsprong. Maar mijn derailleur ging stuk.”

De drievoudig­e kampioen moest te voet naar de materiaalp­ost en de Nederlande­r Lars van der Haar profiteerd­e en won. Van Aert baalde, maar besefte ook dat de vorm goed is. Die eerste zege zal er wel snel komen. “Ja, het was goed, maar het blijft klote dat ik niet won. Ach, er zijn ergere dingen in het leven.”

Onduidelij­ke toekomst

De extrasport­ieve perikelen blijven Van Aert natuurlijk achtervolg­en zolang er geen duidelijkh­eid is over de toekomst. “Ik heb mijn zegje gedaan, ik ga daar nu over zwijgen. Er is nog geen oplossing”, zei Van Aert, die dinsdag naar de VS vertrekt voor de twee Wereldbeke­rcrossen. Zonder ouders en schoonoude­rs weliswaar, maar wel met Sarah, zijn vaste mecanicien Kristof en verzorger Wesley Theunis, zijn vriend die vorig jaar naar LottoSouda­l trok maar nu met Wout op het vliegtuig stapt. “En er is ook ploegmaat Tim Merlier en zijn mecanicien, hè”, zegt Van Aert. “We huren samen een huisje in de States, we gaan er twee plezante weken van maken.”

 ?? FOTO PETER MALAISE ?? Wout Van Aert vond na afloop troost bij zijn Sarah.
FOTO PETER MALAISE Wout Van Aert vond na afloop troost bij zijn Sarah.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium