Het Belang van Limburg

Neuville kent pech, Tanak mengt zich in titelstrij­d

-

Met een derde overwinnin­g op rij heeft Ott Tanak zich helemaal in de strijd om de wereldtite­l gemengd. De Est won de Rally van Turkije, nadat leider Thierry Neuville en titelverde­diger Sébastien Ogier uitvielen. Neuville blijft leider, maar Tanak staat nu tweede op 13 punten.

Sébastien Ogier (34) op afstand houden, dat was de eerste taak van Thierry Neuville (30) in het Turkse Marmaris. Dat lukte ook, zij het niet zoals gepland. Onze landgenoot lag op kop toen hij zaterdagoc­htend delen van de ophanging van onder zijn motorkap zag wegvliegen. Ondanks wat sleutelwer­k was de opgave onvermijde­lijk. Geluk bij een ongeluk: even later ging Ogier in de fout en ook hij moest opgeven. De twee konden zondag nog meedoen aan de power stage, met bonuspunte­n voor het WK als inzet. Neuville toonde wie de snelste was en won de proef.

Opdracht volbracht dus, behalve dat Ott Tanak (30) er ook nog was. Niet bedreigd dankzij teamorders van Toyota maakte hij zondag de hattrick vol, waardoor hij meer dan ooit meespeelt voor de titel. Neuville heeft 177 punten, Tanak 164 en Ogier 154. Neuville: “Alles ging goed, ik voelde me uitstekend, tot ik zaterdag na acht kilometer het gevoel kreeg dat ik een lekke band had. Maar even verder kwam de schokdempe­r onder de motorkap uit en wist ik dat ik een groot probleem had. Ik weet dat mechanisch­e pech erbij hoort, maar ik ben zwaar teleurgest­eld. Ik heb nog alles gedaan om de power stage te winnen, en dat is gelukt. Maar eerlijk, we hadden hier altijd moeten winnen. We waren duidelijk het snelst.” Er staan nog drie WK-rally’s op het programma in Wales, Catalonië en Australië.

 ?? FOTO WILLY WEYENS ?? Ott Tanak triomfeert onder toeziend oog van president Recep Erdogan.
FOTO WILLY WEYENS Ott Tanak triomfeert onder toeziend oog van president Recep Erdogan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium