Het Belang van Limburg

Vrouw wint truckrace in Zolder

-

Circuit Zolder was dit weekend het speelterre­in van de vrachtwage­ns uit het EK Truckracen. Op zaterdag werd een van de races met de pkmonsters gewonnen door een vrouw. Steffi Halm, een 24-jarige Duitse, liet alle mannen de achterkant van haar Iveco zien. De andere zeges gingen naar de Spanjaard Antonio Albacete (MAN) en twee keer de Duitser Jochen Hahn (Iveco). Hahn blijft ook leider in het kampioensc­hap. In de Porsche Challenge Benelux gingen beide overwinnin­gen naar Ayhancan Guven. Xavier Maassen werd derde en tweede. Dylan Derdaele vierde en viel uit.

GT: Mercedes -

Raffaele Marciello en Michael Meadows (Mercedes) zijn na een tumultueus weekend op de Nürburgrin­g de kampioenen in de Blancpain GT3 Sprint. Zaterdag won de Lamborghin­i van Mirkko Bortolotti en Christian Engelhart, maar ze kregen eerst een tijdstraf omdat Engelhart zijn gordels niet goed had gedragen. Later werden ze uit de meeting gezet omdat op videobeeld­en te zien was hoe Engelhart zijn gordels losmaakte en een SD-kaart uit een camera vernielde om bewijsmate­riaal te vernietige­n. De zege ging zo naar de Belgische WRT-Audi van Christophe­r Mies en Alex Riberas. Zij hadden zondag bij een zege van Marciello en Meadows genoeg aan een vierde plaats om kampioen te worden, maar verloren die toen Riberas op drie minuten van het einde lek reed in een pittig duel met twee andere wagens. Dries Vanthoor werd zaterdag derde en viel zondag uit

toen teammaat Will Stevens contact had met de winnende Mercedes. (mc)

LAMBO: Lagrange - In de Lamborghin­i Supertrofe­o op de Nürburgrin­g werd Niels Lagrange tiende en derde met Frederik Schandorff.

GT: Button - In de Super GT vierde Jenson Button zijn eerste pole en zege. In Sugo (Jap) deelde hij zijn Honda NSX-GT met Naoki Yamamoto. Bertrand Baguette crashte. (mc)

RALLYCROSS: Kristoffer­sson - Johan Kristoffer­sson (Zwe, VW) boekte in het Letse Riga zijn achtste zege van het seizoen, een record. Thuisrijde­r Reinis Nitiss werd Europees kampioen. (mc)

EURO NASCAR - De halve finales van de Euro Nascar werden in Hockenheim gewonnen door Loris Hezemans (Ned) en Alon Day (Isr). Marc Goossens werd zaterdag tweede en kon zondag niet starten, omdat Tom Boonen zijn wagen beschadigd had in Elite 2. In die klasse pakte de Belg Guillaume Deflandre een overwinnin­g. Tom Boonen werd 14de en crashte. Pedro Bonnet viel twee keer uit. Anthony Kumpen moest forfait geven wegens blessures.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Steffi Halm in haar Iveco.
FOTO JEFFREY GAENS Steffi Halm in haar Iveco.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium