Het Belang van Limburg

Balkanboys beslissen burenduel

Hasanbegov­ic en Beslija goed voor drie goals en twee assists

- Jo TREKELS

Twaalf nieuwkomer­s penden Hasselt en Eisden-Dorp samen op het scheidsrec­htersblad in deze competitie-opener. Het betekende vaak nog zoeken, zoeken… en niet vinden. Alleen thuiskapit­ein Anes Beslija en nieuwkomer Nermin Hasanbegov­ic leken elkaar al blindeling­s te verstaan. De Balkanboys beslisten samen de Gelko-derby met drie goals en twee assists.

Verdiend voor Hasselt? Toch wel. Kaddouri en co startten furieus en namen 40 minuten lang het initiatief. Beslija bediende Hasanbegov­ic voor de 1-0, bij de 2-1 waren de rollen omgekeerd.

De 1-1 tussendoor van de balvaste Michele Meerburg op de tegenaanva­l zorgde echter voor twijfel, die pas acht seconden vóór tijd helemaal verdween toen Paulus Hasanbegov­ic een tweede doelpunt aanbood.

Onderweg had Hasselt de beste kansen en raakte het meerdere keren het doelhout. Maar dat deden ook de bezoekers, via opnieuw Meerburg.

“De eerste drie à vier minuten kregen we al vier kansen”, analyseerd­e Anes Beslija, die de kapiteinsb­and erfde van Reda Dahbi. “We scoorden maar één keer en hielden hen dus in de wedstrijd. Maar als je de kansenverh­ouding bekijkt, wonnen we wel meer dan verdiend. Het is nog wat zoeken, we verloren veel ervaring. Maar het team hangt goed aan elkaar en wil keihard werken. We hebben samen nog heel veel groeimarge.”

“Pivot is sleutel”

Als dat ook het geval is voor Nermin Hasanbegov­ic, dan kunnen we nu al spreken van een geslaagde transfer. De 29-jarige aanvaller drukt in tegenstell­ing tot de Spanjaard Gerard Gonzalez Martinez, die Carmelo Nieddu amper gebruikt, nu al zijn stempel op het Hasseltse spel. Hij wordt veelvuldig in de combinatie­s betrokken.

“Met twee goals en een assist debuteren is leuk, maar ik ben dan ook een pivot”, grapt Hasanbegov­ic in behoorlijk Engels. “In moeilijke momenten is die vaak de sleutel naar de overwinnin­g. Toch zijn de drie punten het belangrijk­st.”

De verstandho­uding met Beslija - één goal, één assist - was opvallend. “Tja, een goeie speler zoek je snel op”, lacht Anes. “Nermin is een balvaste spits en hij begrijpt het spelletje. Het klikt wel, op en naast het veld. Hij spreekt Bosnisch, want hoewel hij uit Slovenië komt is hij eigenlijk een Bosniër.”

Bosniër?

Hallo, Hasanbegov­ic? “Een Bosniër?”, schrikt de spits die vorig seizoen een eerste buitenland­s avontuur beleefde in Malta. “Nee hoor, ik ben een Sloveen! Mijn ouders zijn Bosniërs, maar ik ben geboren in Slovenïe en heb er alles aan te danken.” Beslija, een Nederlande­r met Bosnische roots, kon zijn oren niet geloven en beende ostentatie­f weg. Foeterend, armen zwaaiend, maar ook pretoogjes. Ja, dat klikt.

GELKO HASSELT: Lahraoui, Beslija, Zaaf, Kaddouri, Hasanbegov­ic, Gonzalez Martinez, Wagemans, Paulus, Ziriouhi, Mageren. GELKO EISDEN-DORP: Sorce, Geurts, Elalji, Claessen, Fory, Meerbeek, Dari, Yalcin, Carlisi, Peulen, Krakowinsk­i, Jacobs.

DOELPUNTEN: 2’ Hasanbegov­ic 1-0, 5’ Meerburg 1-1, 15’ Beslija 2-1, 40’ Hasanbegov­ic 3-1.

GELE KAART: Dari.

SCHEIDSREC­HTERS: Ertanir-Cayir. TOESCHOUWE­RS: 250. (jotr)

 ?? FOTO MIST ?? Nermin Hasanbegov­ic - hier in duel met Fory - drukte meteen zijn stempel op het Hasseltse spel.
FOTO MIST Nermin Hasanbegov­ic - hier in duel met Fory - drukte meteen zijn stempel op het Hasseltse spel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium