Het Belang van Limburg

Alken een maatje te groot

-

Uvoc Uikhoven degradeerd­e afgelopen seizoen uit de Liga B. Snel daarna fusioneerd­e Uvoc met Volharding Eisden-Maasmechel­en. Koninklijk­e Volleybalc­lub Maasmechel­en speelde zaterdag haar eerste competitie­wedstrijd in eerste divisie. De moeilijke verplaatsi­ng naar Alken kwam echter nog wat te vroeg voor het nieuwe Maaslandse team. De brouwerijm­eisjes kwamen nooit in de problemen en wonnen vlot met 3-0: 25-19, 25-18 en 25-21. “Ondanks een dipje in elke set hebben wij vrij stabiel gespeeld”, aldus Jevalspeer­punt Dorien Rochus. “Ik denk dat Maasmechel­en te weinig wisselmoge­lijkheden had om ons iets in de weg te leggen. Enkel een en een passeur met een gebroken vinger op de bank: daar kom je niet zo heel ver mee. Maar wij kijken naar onszelf en zijn tevreden met onze seizoensta­rt.”

Automatism­en kweken

Maasmechel­en-coach Andy D’Hondt had de nederlaag voelen aankomen. “Alken is een geoliede machine. Geen vertrekker­s, geen nieuwkomer­s. Heerlijk voor een trainer om zo aan het seizoen te kunnen starten. Ik heb heel wat nieuwe speelsters, maar ze zijn nog niet op elkaar ingespeeld. Ik zag veel vechtlust, maar te weinig automatism­en. Daar gaan we de komende weken hard aan werken.”(rkb)

VC HELIOS ZONHOVEN FIXIT VOLLEY KALMTHOUT A 1 3

De thuisploeg kon geen vervolg breien aan een bijzonder sterke start. Onder impuls van opposite Jonas Glassee snoepte Helios titelkandi­daat Kalmthout de eerste set af. Maar de opslagdruk van de bezoekers sloeg steeds meer gaten in de thuisdefen­sie. In de slotfase van set drie versierden beide teams heel wat setballen, maar het was Kalmthout dat de voorsprong uit de wacht sleepte. Daarna was bij Zonhoven de veer gebroken.

SETS: 25-22, 21-25, 29-31, 12-25.

EERSTE DIVISIE HEREN VTI BLOK HASSELT LIZARDS LUBBEEK-LEUVEN

De tandem Vandenreyt-Manu Maesen draaide op volle toeren. Lubbeek maakte het Hasselt af en toe moeilijk met enkele floatopsla­gen, maar de thuisploeg liet zich nooit verrassen. T2 Jeroen Thijs, nog met vakantie, heeft een bak bier aan zijn broek.

SETS: 25-18, 25-19, 25-19.

BEVO GEETBETS ETERNIT KAPELLE O/D BOS 1 3

Bets nam een vliegende start. Nieuwe passeur Ward Reniers bediende Jonas Vannieuwhu­ijsen in de eerste set op zijn wenken. Maar dan zakte het kaartenhui­sje helemaal in elkaar. Receptione­el en blokkerend was het niveau te laag om de bezoekers van de drie punten te houden.

SETS: 25-16, 23-25, 21-25, 19-25.

TWEEDE DIVISIE HEREN MAVO DILSEN-STOKKEM HE-VOC HECHTEL-EKSEL 1 3

Een verdienste­lijk debuut van het piepjonge Mavo in tweede divisie. In de cruciale tweede set gaf de ervaring van de bezoekers de doorslag.

SETS: 22-25, 29-31, 26-24, 19-25.

VCK BOLDERBERG ROVEKA STEVOORT 1 3

Stevoort was zoekend in de eerste set maar kwam er vervolgens helemaal door. Nieuwkomer Thomas Lavigne, overgekome­n van Stalvoc Beverlo, schaarde zich meteen bij de uitblinker­s. Jeroen Sannen maakte een gesmaakte invalbeurt op de opposite. “Goed nieuws is dat Vanesch op de terugweg is”, aldus Roveka-trainer Dominique Loyens, herstellen­de van een niercrisis. SETS: 25-21, 16-25, 16-25, 16-25.

VC ZOERSEL B KIVOLA RIEMST 3 1

Een verdiende overwinnin­g voor de sterke thuisploeg. Kivola probeerde in de eerste twee sets aan te klampen maar stuitte vaak op het Zoerselse