Het Belang van Limburg

Fel bevochten zege voor Sparvoc

-

Dat de uitslag soms een vertekend beeld geeft, werd zaterdag in Sportcompl­ex Haasrode nog maar eens in de verf gezet. HaasrodeLe­uven en Sparvoc Lanaken-Briegden maakten er een fel bevochten seizoensop­ener van, die uiteindeli­jk in drie sets werd gewonnen door de bezoekers. Sparvoc werd de afgelopen week geteisterd door een ziektegolf. Yves Beesmans, Jerôme Braeken en Wim Dirickx werden getroffen, maar raakten toch speelklaar. Michael Leenders was net op tijd terug van een backpackin­g-trip in Sri Lanka. “Het waren Peter Kellens en Kristof Hoho die het nieuwe Sparvoctea­m op sleeptouw namen”, vertelt libero Wim Dirickx. “Wij startten sterk, maar de thuisploeg slaagde erin onze receptie te ontregelen. Gelukkig maakten we in moneytime het verschil, mede dankzij de inbreng van Leenders.” Set twee was een dubbeltje op zijn kant. Sterke sprongopsl­agen werden door Haasrode-Leuven gecounterd met goed geplaatste floats.

“In set drie startte de thuisploeg sterk”, weet Dirickx. “Maar mede dankzij de inbreng van Aaron Poosen als libero wisten we het tij te keren.”

SETSTANDEN: 23-25, 31-33, 20-25. VOOR LANAKEN: Mathieu Mercier, Michail Constantin­ou, Yves Beesmans, Peter Kellens, Daan Van den Eynde, Kristof Hoho en libero; Wim Dirickx. Kwamen in: Michael Leenders, Jérôme Braeken en libero: Aaron Poosen. (rkb)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium