Het Belang van Limburg

Truienaar Lesuisse doet STBB pijn

Tweede derbyzege in twee weken

- Guy VOLDERS

Shawn MOUSSEAU

Speler STBB

In een hard bevochten maar fair verlopen derby - waarin toch 4 technische fouten en 1 vrijwillig­e werden gefloten - trok de C-ploeg van Limburg United aan het langste eind. Meteen de tweede derbyzege in evenveel weken voor de jongens van coach Jeroen Bijnens.

De thuisploeg kwam het best uit de startblokk­en (14-10 na 5’) maar groter dan 4 punten werd het verschil in de eerste helft niet meer. De bezoekers (zonder Claus en Audoor) zagen in het eerste kwart ook Mousseau uitvallen met een geblokkeer­de rug. “Ik had er donderdag op training al last van”, aldus de Truiense kapitein. “Toch wou ik de ploeg niet in de steek laten. Het werd echter vlug duidelijk dat ik niet verder kon. Of het verlies van deze derby extra pijn doet? Iedere nederlaag is pijnlijk. We moeten aan de slag met de werkpunten die er wel degelijk zijn. Er had meer in gezeten en we mogen ons falen zeker niet afschuiven op de scheidsrec­hters.” Met de rust in zicht liepen de Kanaries uit tot 31-36 maar de thuisploeg remonteerd­e onder impuls van de dunkende Dammen en Truienaar Lesuisse naar 47-39 (27’).

Fier maar nog niet tevreden

“Ik ben fier op wat mijn jonge ploeg vandaag toonde”, reageerde coach Bijnens. “Tegen een meer ervaren Sint-Truiden mocht onze prestatie er echt wel zijn. Langs de andere kant ben ik niet helemaal tevreden. Er zit nog veel meer potentieel in dan er tot dusver uitkwam. Zo maakten we vandaag soms nog dezelfde fouten als vorige week. Het is moeilijk om die fouten er enkel in de wedstrij- den uit te krijgen doordat mijn basisspele­rs door de week met de B-ploeg onder Raymond (Westphalen) trainen”, legt Bijnens de vinger op de wonde. “Ook wel jammer dat we al zo vroeg op het seizoen twee derby’s voorgescho­teld kregen, maar het voornaamst­e is natuurlijk dat we ze winnend afsloten”. Sint-Truiden bleef strijden voor iedere bal en nam langs Hermans nog eenmaal de leiding bij 53-54 (33’). Limburg United panikeerde echter nooit en speelde de wedstrijd beheerst uit. Voor Matthias Bovy – die in het tussenseiz­oen op verregaand­e interesse van SintTruide­n kon rekenen – smaakte de zege extra zoet. “Voorlopig loopt het hier prima : ik hoop hier als speler nog te kunnen doorgroeie­n. Of ik later toch nog voor Sint-Truiden zal uitkomen zien we wel. Vandaag deden we het als jonge groep heel goed tegen een meer ervaren tegenstand­er. Mede dankzij de prima drives van Jarne (Lesuisse) houden we de punten vandaag thuis”, besluit de student kine.

QUARTERS: 20-19, 13-17(33-36), 20-13(5349), 19-20.

LIMBURG UNITED: LESUISSE 9+11, BOVY 4+0, CEYSSENS 2+9, DAMMEN 6+12, MOENS 5+5, De Koster 2+0, Leemans 0+0, Boullart 2+0, Dreesen 3+0, Brebels 0+2.

SINT-TRUIDEN: HERMANS 8+9, HORIONS 11+6, MOUSSEAU 2+0, NEYENS 3+6, D’HUYS 6+3, Desmet 4+3, Haling 1+6, Bormans 1+0, Mayele 0+0, Piccard 0+0. (guvo)

 ?? Foto MICHEL STEENSELS ?? Dammen (12) gaat voluit voor de score tegen Hermans (4)
Foto MICHEL STEENSELS Dammen (12) gaat voluit voor de score tegen Hermans (4)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium