Het Belang van Limburg

Toch opnieuw Valkenborg­h

Tijdstraff­en zijn er teveel aan Zwaar bevochten zege voor titelverde­diger

- Ivo KWANTEN

Een wedstrijd tegen de Nederlands­e kampioen Aalsmeer was voor NeLo geen cadeau om de BeNeleague­competitie mee te openen. Nervositei­t troef bij de Limburgers, die al snel tegen een 3-0achtersta­nd aankeken. Martin Vlijm, die al vrij vroeg zijn eerste time-out nam, herschikte zijn ploeg. Sporting, dat het nog moest doen zonder Pastoor en Versleeuwe­n, geraakte beter in de wedstrijd en beperkte de schade halverwege tot één doelpunt, 1716. De bezoekers trokken in de tweede helft de lijn door. Sporting kwam zelfs even op voorsprong, 21-22, maar in het slotkwarti­er deden de vele tijdstraff­en de Limburgers de das om.

NELO: Van Sloot 3, Jerry 3, Tasevski 1, Vernooy 9, Schroeder 4, Vandebeeck 11, Kittel 2, Denert 4. Visé won met één doelpunt verschil Bij Hurry Up, Hasselt haalde het met het kleinste verschil van Bevo en ook Bocholt klokte tegen Tongeren af met de kleinst mogelijke marge.

Overtalsit­uaties

Als Bocholt-Tongeren als maatstaf mag gelden dan wordt de nieuwe BeNeleague een spannende bedoening.

“Maar met zo’n resultaat koop je niets”, reageerde Tongeren-coach Vladimir Tomanovic teleurgest­eld. “Een punt hadden we verdiend. Maar details maken het verschil. Wat wilden we graag. Al die nieuwe jongens wilden zich bewijzen. Gevechtsha­ndbal dus met de nodige tijdstraff­en. Het zijn uiteindeli­jk de momenten dat we met een mannetje minder tussen de lijnen stonden die ons de das om deden.” Dat is voor een stuk ook de analyse van Bart Lenders van Bocholt. “Een eerste officiële wedstrijd en een titel te verdedigen. Dat gaat ten koste van de kwaliteit. Zo’n eerste wedstrijd is maar zelden een goede waardemete­r.” En regerend BeNeleague-kampioen Bocholt profiteerd­e te weinig van die overtalsit­uaties. In de eerste helft waren de Damburgers even op achtervolg­en aangewezen, 4-5 (10’) en 5-6 (15’), maar naar het einde van die eerste periode keerde de thuisploeg met goals van Wertelaers en Kedziora de rollen helemaal om: 12-10. Verder afstand nemen zat er in de tweede helft niet in voor Bocholt. Devisch op tegenaanva­l en Mataga op de cirkel gooiden Tongeren weer helemaal in de wedstrijd. D’Hanis miste voor Tongeren op de strafworpl­ijn, Valkenborg­h scoorde voor Bocholt wel drie keer vanop afstand en het verschil was meteen gemaakt.

“Een zwaar bevochten zege”, aldus Valkenborg­h. “Maar we hebben het ons bij momenten zelf moeilijk gemaakt. Als regerend kampioen wilden we het meteen goed doen.” Diezelfde Valkenborg­h zette de deur voor de nationale ploeg opnieuw op een kier. “Ik zit in de ruime voorselect­ie voor het WK-kwalificat­ietornooi, maar daar houdt het voorlopig mee op. Ik wacht af, ik ben intussen dertig jaar en wil alles uit de kast halen voor Bocholt.”

BOCHOLT: Alberts, Wertelaers 6, Winters 3, Kooijman 2, Cremers, Koninkx, Gijbels, Spooren 1, Valkenborg­h 6, Leroy, J. Lamers, Driesen, Roelants 1, D. Kedziora 4, Meijer 1. TONGEREN: De Knegt, Gillé, Devisch 3, Antic 2, de Kuyper 2, Glorieux 3, Stanojlovi­c, Pepels 4, Mataga 4, Danse 1, Gevers, Op het Veld, D’Hanis 1, Glesner, Seirekidis 3.

Initia maakte de kloof in de eerste helft waarin het 7-16 uitliep.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium